Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

LMP: mindenki számára láthatóvá vált a trafikbotrány ára

Hadházy Ákos szerint a kormány nemcsak a korábbi trafikok, vegyesboltok üzemeltetőit, de egész Magyarországot büntette meg.
Az LMP szerint 80-100 milliárd forint kiadást jelentene az adófizetőknek, ha a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának keddi döntése nyomán a trafikkárosultak korábban benyújtott petíciójának húszezer aláírója kártérítést kapna.

Mindenki számára láthatóvá vált "a fideszes rablógazdálkodás, a trafikbotrány ára" - írta közleményében Hadházy Ákos, az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője, miután a strasbourgi bíróság nem jogerős ítéletében kimondta: a magyar állam megsértette a magántulajdont megillető védelmet, amikor 2013-ban megfosztotta Vékony László soproni trafikost attól a jogától, hogy dohánytermékeket áruljon. A döntés nem kötelezi a magyar jogalkotót a jogsértés megszüntetésére vagy jogszabály-módosításra, ám 15 ezer euró (mintegy 4,77 millió forint) kártérítés és 6000 euró (mintegy 1,9 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezi a magyar államot, ha jogerőssé válik.

Hadházy Ákos szerint a kormány nemcsak a korábbi trafikok, vegyesboltok üzemeltetőit, de egész Magyarországot büntette meg, csak azért, hogy "kegyeltjei dohánybolthoz juthassanak". Az ítélet azoknak nyújt elégtételt, akik "a Fidesz piacrablásának" áldozatai lettek - vélekedett az LMP-s politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schwezoff Dávid összehívott egy rendkívüli BZSH-közgyűlést

A napirenden szerepelnek a BZSH alapszabályának és választási szabályzatának módosítási indítványai,… Tovább olvasom