Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

LMP: Orbán Viktor rossz helyen kampányol

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint Orbán Viktor miniszterelnök rossz helyen kampányol - közölte Ertsey Katalin, az Országgyűlés külügyi bizottságának LMP-s alelnöke és Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti listavezetője szerdán az MTI-vel.
Közleményük szerint még két évvel ezelőtt is paródiának tűnt volna, hogy Magyarország miniszterelnöke Pekingből küld üdvözlő levelet Iránnak az iszlám forradalom évfordulóján, majd meghívja a kínai befektetőket a környezeti károk felszámolására Magyarországon.

Az ellenzéki politikusok több kérdést is megfogalmaztak: az abortusz ellen és a keresztény értékekért harcot hirdető magyar kormánypárt vezetője olyan országgal mélyíti el a stratégiai partnerséget, ahol az államilag kikényszerített abortuszok száma évente meghaladja a Magyarország össznépességét?

Onnan hív befektetőket környezeti károk felszámolására, ahol a fővárosban rendszeresen nem látszik a Nap a szmogtól? Onnan küld üdvözletet az iszlám forradalom tiszteletére, miközben az iráni atomprogramhoz is gratulál? - sorolták a kérdéseket.

A politikai stabilitást lehet kedvelni, de az nem nagy kihívás olyan országokban, ahol a kormányzatot még véletlenül sem lehet elzavarni választások útján - fogalmaztak.

Sajtóhírek szerint külön-külön üdvözölte iráni kollégáját a magyar köztársasági elnök, miniszterelnök, házelnök és külügyminiszter az iszlám forradalom 35. évfordulóján.

A Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatósága szerdán azt közölte az MTI-vel sajtóhírekre reagálva, hogy a diplomáciai udvariasság és elődei gyakorlatát követte Áder János köztársasági elnök is, amikor nemzeti ünnepén táviratban üdvözölte az iráni népet.

A hivatalos látogatáson Pekingben tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök a magyar gazdaság területei közül a kínai üzletemberek figyelmébe ajánlotta többek között a víz- és hulladékgazdálkodást, a közlekedésszervezést, a környezetvédelmi károk kezelését, az autóipart. Beszélt arról is, hogy Magyarországon megvan a politikai stabilitás, ami manapság kulcskérdés, Kínának is ez óriási előnye. Az április 6-i magyarországi parlamenti választásra utalva hozzátette, "jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véglegesítette választási listáját az Összefogás

Véglegesnek tekinthető az Összefogás egyéni jelöltjeinek névsora is. Simon Gábor helyett Kunhalmi… Tovább olvasom