Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Lövöldözés Alsóörsön: lezárult a nyomozás

Megszüntette a nyomozást a Központ Nyomozó Főügyészség az augusztus 4-én Alsóörs közelében történt lövöldéssel kapcsolatban - mondta Fazekas Géza szóvivő szombaton az MTI-nek.
Fazekas Géza azt mondta: a nyomozást még január elején zárták le, az elkövető halála miatt.

Az ügyészség szóvivője elmondta: eljárásjogi szempontból ilyen esetben, amikor az elkövető meghal, a hatóság megszünteti az eljárást. A nyomozást azért folytatták mégis, hogy tisztázzák a gyilkosság okát.

Hangsúlyozta, hogy az ügyészség csak valószínűségi megállapításokat tett.

Ismertette: a nyomozás során összesen 148 személyt hallgattak ki, több számítástechnikai eszközt és elektronikus adathordozót vizsgáltak meg azért, hogy kiderüljön mi volt az indíték. Mint mondta, nem lehetett megállapítani, hogy az elkövető és a sértett között lett volna kapcsolat. Vizsgálták azt is, hogy az elkövetőnek volt-e esetleg a rendőrséggel vagy az igazságszolgáltatással bármilyen konfliktusa, de erre utaló jelet sem találtak.

A szóvivő elmondta, a valószínűségi megállapítások alapján az elkövető személyiségének vizsgálata során ugyanakkor lehetett arra következtetni, hogy az elkövető készülhetett valamiféle erőszakos cselekményre, öngyilkosságára. Fazekas Géza megjegyezte, az elkövető nem sokkal azelőtt veszítette el munkáját, "közeli hölgy ismerősét".

Augusztus 4-én a 29 éves Gamauf János főtörzsőrmester egy rendészeti szakközépiskolás tanulóval látott el közúti ellenőrző feladatot Alsóörsön, amikor rutinigazoltatás céljából megállítottak egy személygépkocsit, amelyben öten utaztak. Az intézkedés közben többször rálőttek a rendőrre, ennek következtében ő és az autóban ülő 21 éves főiskolás meghalt, egy 25 éves férfi pedig súlyosan megsérült.

A bűncselekmény elkövetésével egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsított a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkosságot követett el, holttestét a bűncselekmény helyszínétől mintegy 5-6 kilométernyire találták meg az autójában, Alsóörs és Felsőörs között egy cserjés, bokros területen.

Olvasóink írták

 • 7. deszkás 2011. január 23. 11:41
  „A rendőri vezetőink méltán hiresek a beosztott cserben hagyásáról.Sőt a környezetemben ismerek olyat akit hamis aláirás ellenére a biróság elé állitatott a "vezető" bizonyitva az ő rátermettségét.”
 • 6. szilléri 2011. január 23. 11:37
  „Az ártatlan diák gyerek élete és halála senkinek nem ugrik be ????

  A rendőr is ,,meleg" volt - állítólag és az a zsibbadt tellvilmosi - idegenbe szakadt magyar ! Tálán ezen a vonalon is el kéne indulni.
  Nem tipikus megoldás csak úgy lövöldözni az intézkedő rendőrre!”
 • 5. levelyne 2011. január 23. 11:18
  „Nekem is ez jutott eszembe.
  Itt a lehetőség, hogy címlapon ill. főműsoridőben kérjenek bocsánatot a rendőr családjától.”
 • 4. deszkás 2011. január 22. 19:16
  „Épp majd Hatala fog bocsánatot kérni, arra befizetek.”
 • 3. történész 2011. január 22. 19:04
  „A megalázott és bemocskolt rendőr becsületével mi van? Vajon lesz valakiben emberség,hogy kijavítsa a hibát, enyhítse azt a végtelen szenvedést és megalázást amit a rendőr szüleinek el kellett viselni...erről nem szól a hír..”
 • 2. macs 2011. január 22. 17:11
  „A lelőtt rendőrtől - posztumusz - bocsánatot fog kérni a rendőri vezetés és a pletyka éhes sajtó?”
 • 1. deszkás 2011. január 22. 16:58
  „Nem meggyőző számomra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolt a vonat Kőbányán

Halálra gázolt egy embert szombaton kora délután a Kolozsvárra közlekedő Ady Endre InterCity a… Tovább olvasom