Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

M1 Híradó: Portik állhatott a Kósa Lajos ellen indult lejárató akció mögött

A 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videó, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost.
Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert Energol Rt. egykori igazgatója állhatott a Kósa Lajos fideszes debreceni polgármester ellen a 2010-es országgyűlési választások előtt indult lejárató akció mögött - hangzott el szerda este az M1 Híradójában.

Egy hónappal a 2010-es országgyűlési képviselő-választások előtt került fel az internetre az a videofelvétel, amelyben egy férfi vesztegetéssel vádolta meg Kósa Lajost. A felvételen szereplő férfi később azt mondta, hogy NBH-sok (Nemzetbiztonsági Hivatal) kényszerítették a szöveg felolvasására. Az ügyben nyomozás is indult, amelyet felfüggesztettek. Az ügy aktáit idén februárban újra elővették - mondták el a hírműsorban.

Bagoly Bettina szóvivő, Fővárosi Főügyészség a Híradónak azt mondta: "az ügyben kényszerítés bűntettének gyanúja miatt időközben újraindult nyomozás április 26-ától fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik. Az eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen".

Mint elhangzott, a Híradó birtokába került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumból az derül ki, hogy a Kósa Lajos elleni lejárató kampány mögött Portik Tamás állhat.

A rendőrök szerint nem kizárt, hogy a videón látható férfit kényszerítették arra, hogy a debreceni polgármesterről valótlan adatokat állítson. Az ügy érdekessége, hogy az iratot osztályvezetőként az a rendőrtiszt írta alá, aki ma a V. László vállalkozóval kapcsolatos rendőri korrupciós ügyben előzetes letartóztatásban van.

A rendőrök szerint a felvétel az V. kerületi Galamb utca 4-es számú ház egyik lakásában készülhetett. A lakást korábban Portik Tamás fiának cége bérelte. A cégbíróság adatai szerint a kft. fő tevékenysége videofelvételek készítése.

Mint elmondták, információik szerint a cégnek Portik Tamás, amíg szabadlábon volt, több megrendelést is adott.

A Kósa Lajost rágalmazó videó azután került fel az internetre, hogy 2008-ban Portik Tamás találkozott Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori főigazgatójával.

A találkozókon készült hangfelvétel leirata a múlt héten került nyilvánosságra. Ebből kiderült, hogy Portik Tamás felajánlotta a titkosszolgálat vezetőjének: terhelő adatokat szerez vagy kreál közéleti szereplőkről. A jegyzőkönyv szerint Portik Tamás arról is beszélt 2008-ban, hogy mindent elkövet, hogy 2010-ben az MSZP nyerjen a választásokon.

Olvasóink írták

 • 17. csonakos 2013. május 03. 09:52
  „Ej, ejj! Hát senkit nem zavar, hogy Kósát 2007-ben zsarolták meg! Az ominózus felvétel meg 2008-as! Figyejjetek mán! Köze nincs egymáshoz a kettőnek!

  http://hvg.hu/itthon/20130502_Valaki_hazudik_Kosat_meg_a_PortikLaborc”
 • 16. macs 2013. május 02. 17:06
  „15. studyfy,
  Laborc talán azért ült le, mert Portik személy szerint vele akart beszélni.”
 • 15. studyfy 2013. május 02. 16:35
  „Minden ország főnyomozó szerve beépül vagy kapcsolatot tart az alvilággal. Itt Laborc nem bízott valami oknál fogva a beosztottakban, maga ült letárgyalni. Ezt a világon mindenütt így teszik, még a Fidesz által felügyelt főnyomozók is. A jegyzőkönyvben, hogy összességében mi van azt csak a Fidesz tolmácsolásából tudjuk. Választási kampányra viszont nagyon jó téma a saját tábor részére, a többiek meg eldöntik, hogy mennyit hisznek belőle.”
 • 14. mazsolaszolo 2013. május 02. 15:24
  „Kósát nem járatja le senki, nincs szervezett bűnözés a háttérben - be lehetvbenni azt az elgurult kis sárga bogyócskát.

  Kósa lejáratja ÖNMAGÁT azzal, ahogyan és amit beszél. Valamirevaló demokratikus országban esélye sem lenne bejutni a Parlamentbe. Nyugaton még a legvadabb szélsőjobboldaliak is különben gondolkodnak és beszélnek, mint ő.”
 • 13. macs 2013. május 02. 12:56
  „Szerintetek csak és kizárólag a filmekben lehetséges, hogy a rendőrségnek és különféle szolgálatoknak beépített emberei vagy besúgói vannak az alvilágban?
  Egyszer egy magas rangú rendőrt hallottam arról beszélni, hogy a tettes elfogásában az alvilág is segítségükre lesz, mert az aktív rendőri jelenlét számukra "zavaró". Szóval, hogy is van ez?”
 • 12. NP1 2013. május 02. 09:31
  „9. achilleus 2013.05.02. 07:59
  "Látom nagy azoknak a száma, akik a jogállamot féltik jellemzően a mai kormánytól, miközben hidegen hagyja őket a jogállam legalapvetőbb értékeinek a lábbal tiprása, ha azt kedvenc pártjuk követi el." - erre Te vagy az egyik ékes példa.
  Nem nagyon zavar a földmutyi, a trafikmutyi, az adatok kikérhetőségének korlátozása, az Alkotmány heti barkácsolása, a visszamenőleges törvénykezés is csak éppen hogy...

  Egyébként ki a ráktól is kellene féltenünk a jogállamot mint a hatalom birtokosaitól?

  (Egyébként pedig fölhívnám figyelmedet Kiflivég Gabika tegnapi nyilatkozatára a vak komondoros képviselőjük asszonyverésével kapcsolatban: "... mindenkit megillet az ártatlanság vélelme..". Ez persze a szocikra természetesen nem vonatkozik..)”
 • 11. scott1 2013. május 02. 08:32
  „X_Y!
  Ó hát biztos nem igaz, ha te ezt mondod, hiszen te megjósoltad az 400 forintos eurót, államcsődöt, ideiglenes kormányt, 500 forintos benzint, kórházbezárásokat, az ellenzéki pártok nagy-nagy győzelmeit az időközi választásokon... aki meg veled ellentétben mást mert mondani, azt mindenfélének lemondtad. Szerinted ezek után mennyire mérvadó bárkinek is az, hogy te mit is tekintesz hitelesnek :)”
 • 10. nezelodo 2013. május 02. 08:18
  „Kósa Úrnak nem nagyon van szüksége külső segítségre, hogy árnyalt kép alakuljon ki róla. Az viszont nagyon teszik, hogy úgy emlegetik az olajszőkítését ennek a figurának, mintha egyedül tette volna annak idején az országban. Az sem véletlen, hogy most hozták nyilvánosságra az ügyet, hátha nagyobbat durran, mint a trafik ügy. Akik pedig megalkotják ezeket a fantasztikus leleplezéseket, nagyon nehéz helyzetbe lehetnek, nagyon kell vigyázniuk, nehogy árnyék vetüljön rájuk.”
 • 9. achilleus 2013. május 02. 07:59
  „Látom nagy azoknak a száma, akik a jogállamot féltik jellemzően a mai kormánytól, miközben hidegen hagyja őket a jogállam legalapvetőbb értékeinek a lábbal tiprása, ha azt kedvenc pártjuk követi el. A jogállam lábbal tiprásának ékes bizonyítéka a Laborc-Portik jegyzőkönyv, olyan következményekkel, mint V. László ügye eltűnt és vízbefojtott fiatalokkal, megvesztegetett vagy megzsarolt rendőrökkel, ügyészekkel, bírákkal. Tessék csak a megtámadottat ócsárolni, a "jogállam" legnagyobb dicsőségére.”
 • 8. Logaritmus 2013. május 02. 07:25
  „Kósa Lajos alias A Megvesztegethetetlen!”
 • 7. roxper 2013. május 02. 07:16
  „6.
  Pont ezt írtam én is, hogy nem kell őt lejáratni, már megtette maga, erre törölték, kösz dm! :(”
 • 6. alfa258 2013. május 02. 06:06
  „Kósa" úr" lejáratta már magát elég régóta..... Debrecenben csak 20% nak nevezik! Amúgy meg csak nekik alkotmányos joguk, hogy óriás plakátokon mocskolódnak?”
 • 5. JungHeinrich 2013. május 02. 05:58
  „Vihar a biliben:-) A titkoszolgalatok a vilagtortenelemben mindenutt es mindenhol osszefonodnak a maffiaval es az aktualis hatalom akkor tudja iranyitgatni csak ha O maga a maffia :-)”
 • 4. ikszy 2013. május 01. 23:19
  „Öngól a javából! Ez felér egy bevallással. Piszkálta Kósa urat és mára már a börtönben van vasra verve. Az üzenet: féljen mindenki, sőt remegjen a rettegéstől, aki rosszat szól a népnemzeti vezetőkkel kapcsolatban.”
 • 3. techMon 2013. május 01. 22:05
  „Imádom ezt !
  A lényeg, hogy még véletlenül se tudjál objektíven tályékozódni!
  Hova jutottunk ?
  A lényeges dolgokról psszt. ,a kamukról meg főhír.”
 • 2. cumania 2013. május 01. 21:42
  „Maffia ez, jobbról is, meg balról is... :(”
 • 1. X_Y 2013. május 01. 21:37
  „Ó hát biztos igaz, ha a "királyi" Hírharsona ezt mondja :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Freedom House nem változtatott a magyar sajtó besorolásán

A FH tavaly, a 2011-es adatai alapján minősítette le a magyar sajtóviszonyokat a "szabadból" a… Tovább olvasom