Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Makay Zsolt maradt az MDF elnöke

Budapest - Több mint 90 százalékos szavazati aránnyal Makay Zsolt maradt a Magyar Demokrata Fórum elnöke, illetve a párt névváltásának köszönhetően ő lett a jogutód, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség elnöke.
A párt szombaton azt közölte az MTI-vel, hogy az MDF történetében ilyen nagy aránnyal még nem választottak elnököt. Az Országos Gyűlés a teljes tisztújítás során megválasztotta az új elnökségét is. Így az elnökség tagja lett Farkas Beáta, Viniczai Tibor, Joó Szabolcs, Horváth István Attila, Jagarics Ferenc, Gyüre Lajos, Lakatos Tibor, Zsíros László. Az elnökség tagja lesz még Szabó József, akit az Országos Választmány kooptál.

Az Országos Gyűlés döntött a párt nevének megváltoztatásáról is. A küldöttek több mint 75 százaléka végül titkos szavazással úgy döntött, hogy elfogadja az elnökség névváltoztatási javaslatát, és így a jövőben Jólét és Szabadság Demokrata Közösség néven kíván politizálni. A Demokrata Közösség ugyanakkor minden tekintetben az MDF jogutódjának tekinti magát, és biztosítja a név jogi védelmét.

Olvasóink írták

 • 3. varadipal 2011. március 06. 16:39
  „Antall Jóska úgy forog a sírjában, hogy ventillátor lehetne a paksi atomerőmű klimaközpontjában. Szerencsés ember, nem látja, mit csináltak a 90-ben győztes pártból a húsosfazék körül a hazáért sündörgő karrierpolitikusok.
  Kedvenc jelszavuk: A haza javát akarjuk. De mindet!! Mocskos tolvaj népség, aki a köz veítékén parazita módon élősködik, mint a bolha a sötétben.”
 • 2. zero 2011. március 06. 13:10
  „Ez hír érték?????????”
 • 1. dodó 2011. március 05. 17:34
  „Értsük úgy, hogy a 90 % egyenlő a kilenc fővel az össz tíz tagból?
  Így lehet, hiszen 9-en vannak az elnökségben, 10. az ibolyapótló Makai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László: Az országzászló a magyarok összetartozását jelképezi

Abban a korban, amikor az első országzászlókat felemelték, szimbolikusan azt fejezték ki vele, hogy összetartozunk - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Szolnokon. Tovább olvasom