Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Már nyomtatják a szavazólapokat az Állami Nyomdában

Budapest - Már nyomtatják a szavazólapokat az október 3-ai önkormányzati választásra; az Országos Választási Iroda csütörtök délelőttre sajtóbejárást szervezett a X. kerületi Állami Nyomdába, hogy bemutassa, milyen biztonsági intézkedések mellett folyik a választási dokumentumok előállítása.
Minden választás előtt a szavazólapok nyomtatása a leglátványosabb "médiabarát" esemény. Az újságírók és a televíziós stábok biztonsági őrök kíséretében, a nyomtatógépek zajában követhetik figyelemmel a szavazólapok, és más kellékek, urnák, borítékok legyártását.

Az OVI munkatársai itt számolnak be arról is, milyen biztonsági jelekkel látják el a szavazólapokat, illetve arról is, miként juttatják el a közel 3.200 településre a választási dokumentumcsomagokat.

Ez utóbbi komoly szervezőmunkát igényel, mert országszerte összesen több mint tízezerféle szavazólapot nyomtatnak, köztük polgármesterjelölti, képviselőjelölti, vagy kisebbségi jelöltit. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy kilenc megye maga szervezi a szavazólapok nyomtatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd eurós beruházást jelenthet be az Audi

Az Audi német autógyár csütörtökön bejelentheti, hogy egymilliárd eurót fektet be a magyarországi gyára kibővítésébe. Tovább olvasom