Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Márta István: Nem lesz jövőre Művészetek Völgye Fesztivál

Elmarad 2009-ben a Művészetek Völgye Fesztivál - közölte pénteken Márta István. A fesztiváligazgató azzal indokolta a döntést, hogy az ország jelenlegi gazdasági helyzete miatt jövőre minimális az esélye annak, hogy meg tudják rendezni az összművészeti eseményt.
Márta István hangsúlyozta: semmilyen néven, sem Bűvészetek Völgye, sem Művészetek Völgye címen nem tartják meg a kapolcsi fesztivált, és ez a döntés végleges.

Már az idei Kapolcsi Bűvészeti Napok is nagyon nehezen jött össze, emlékeztetett a fesztiváligazgató. Ebben az évben ugyanis nem a 19 éve megszokott Művészetek Völgye Fesztivált, hanem egy kisebb léptékű rendezvényt tudtak megtartani, tette hozzá. Márta István hangsúlyozta: a "baljós előjelek" a finanszírozási gondok már tavalyelőtt jelentkeztek, de erre a jelenlegi gazdasági világválságra senki nem számíthatott.

Nem várhatunk csodákra, fogalmazott Márta István. Egy ekkora összművészeti fesztiválnak a szervezését, ahol több mint 260 ezer látogató fordul meg évente, nem lehet a véletlenre bízni - hangsúlyozta a fesztiváligazgató. Ezért határoztak úgy, hogy jövőre szüneteltetik a Művészetek Völgyét, tette hozzá. Ez a döntés végleges, semmilyen körülmények között, és semmilyen néven nem tartják meg a kulturális fesztivált, jelentette ki Márta István.

A völgybarátokat természetesen várják nyáron Kapolcsra, ahol kisebb közösségi akciókat jövőre is szerveznek, mondta el kérdésünkre válaszolva a fesztiváligazgató. A szervezők többek között a települések falumúzeumainak felújítására, valamint a völgy-természetvédelmi feladatok elvégzésére fordítanak majd időt és energiát.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2008. november 14. 16:49
  „Miért jönne??? Inkább egy részlet Pálffy István honlapjáról! Miért fontos a Művészetek Völgye, ennél jobban - azt hiszem - senki sem fogalmazta meg:
  "Több, mint 10 éven át én kaptam Kapolcstól, most én adok.
  Kapolcs, a Völgy: a régiók Európája. Emberek, nyelvek, kultúrák találkozási pontja. Ezért járok oda.
  Az, hogy Magyarország szép ország, ahová jöhetnek turisták, kevés, hogyha nem tudjuk hírül adni. Szükség van arra, hogy tudassuk másokkal is, milyen értékeink, milyen kulturális hagyományaink vannak, és hogy azok miképp élnek a magyarokban. Ha pedig nem élnek, akkor egy üres mező leszünk, ahol éppen csak szép virágok nőnek, ám ott nem érzi magát jól az ember, és másra is vágyik. Tehát az a lényeg, hogy egy olyan kapcsolatot szeretnék létrehozni emberek, kultúrák és értékek között, ahol úgy érzem, megtaláltam a helyemet. Ismerem a viszonyítási pontokat és szeretném, ha a partnereim az idegenben, szomszédságban vagy távoli vidékeken rajtam keresztül egymásra találnának. Ezért is dolgozom és írok olyan könyveket, amelyek ezt segítik elő."
  Pálffy István 16 éve aktív résztvevője a Művészetek Völgyének. Programgazda, kiállító, támogató."”
 • 4. karlvonbanhoff 2008. november 14. 16:28
  „És akkor most jön a komcsizás........”
 • 3. Logaritmus 2008. november 14. 16:01
  „Köszönjük a témához nem kapcsolódó hozzászólást. Esetleg a nyulak nemi életéről, Orbán Viktorék karácsonyi szokásairól vagy Zalatnay eltűnéséről valami?”
 • 2. achilleus 2008. november 14. 15:20
  „Jobban tennék, ha "oktatnának", "át-, és továbbképeznének", mert az a nagy üzlet, még akkor is, ha - olykor - teljesen haszontalan!! Íme:
  "Lázadnak a szociális pénzek értelmetlen szétszórása ellen
  Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke csütörtökön jelentette be, hogy a hét magyarországi régió hajléktalanellátó szervezetei egységesen lépnek fel. A szakember hangsúlyozta: a pályázati pénzből a többi közt például olyan szakembereket képezhetnének, amilyenekre egyetlen szervezetnek sincs szüksége.
  Vecsei Miklós lázadásra szólította fel az összes szociális munkást, hogy megakadályozzák a szociális pénzek jelenleg is folyó, szerinte értelmetlen szétszórását. A Szociális Expo rendezvényén részt vevő szociálpolitikai, illetve esélyegyenlőségi államtitkár nem reagált az elhangzottakra." (HírTV)
  -- 4,5 milliárd forintos forrásról van szó!!!”
 • 1. Logaritmus 2008. november 14. 14:45
  „Nagy kár, bár az utolsó két rendezvény inkább volt anyagias tömeg esemény mint a régi, jól ismert és kedves völgy fesztivál. Másrészt már most lenne egy fogadásom arra, hogy mégis lesz Művészetek Völgye ugyanis Márta Pista minden évben eljátsza a hattyú halálát. :) Furcsán is nézne ki, hogy a virágzó fesztiválok korszakában (Sziget, Szin, Tokaj-Hegyalja, Balatone, Sound, Volt, stb.) éppen az egyik régi nagy essen ki a támogatók kegyei közül.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állami pénzen semmisítik meg az okányi veszélyes hulladékot

Még mindig nem szállították el azt a 15 tonna veszélyes kórházi hulladékot, amit idén áprilisban találtak a Békés megyei Okányban. A cég felszámolásából eddig még nem folyt be annyi pénz, amely fedezné a hulladék elszállításának és megsemmisítésének költségét, ezért azt a környezetvédelmi felügyelőségnek kell állnia. Tovább olvasom