Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

MDF: bújtatott bankadót tervez a kormány

Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány bújtatott bankadó formájában 10-12 milliárd forintot vonna el a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletétől.
Herényi Károly országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a törvény veszélyeztetné a szervezet függetlenségét, ráadásul emelkednének a szolgáltatási díjak is, amit a bankok az ügyfelekre hárítanának tovább.

Döntően befolyásolná a PSZÁF működését az a törvénytervezet, amely 10-12 milliárd forintot venne el, célmegjelölés nélkül - mondta Herényi Károly. Az országgyűlési képviselő szerint a PSZÁF nem tehetne mást, mint hogy más költségvetési forrásból teremtené elő a pénzt, vagyis emelné a szolgáltatások díjait. Ezt a bankok nyilvánvalóan tovább hárítanák az ügyfelekre, vagyis újra, burkoltan visszatérne a bankadó ötlete - tette hozzá.

Herényi Károly elmondta: az lenne tisztességes, ha a kormány magától visszavonná a független állami szervezet működési forrásait veszélyeztető javaslatot. Ha ezt nem teszi meg, akkor az MDF módosító indítványokkal fogja megakadályozni a törvény életbe lépését. A politikus arról is beszélt: valami nincs rendben a kormány és a PSZÁF kapcsolatában, hiszen a szervezet elnöke csütörtökön lemondott posztjáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A miniszterek egyhavi fizetésüket ajánlották fel

A kormány tagjai, vagyis 15 miniszter egyhavi fizetését ajánlotta fel a Kríziskezelő Alapba. Ez… Tovább olvasom