Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

Megfenyegették Zamárdi jegyzőjét a Balaton Sound miatt

A jegyző közölte, rendőrségi feljelentést tesz a héten, egyébként pedig nem fél semmitől, és a történtek nem befolyásolják a munkáját.
A balatoni szezon legnagyobb zenei rendezvényének számító Balaton Sound engedélyezése miatt megfenyegették Zamárdi jegyzőjét, aki emiatt rendőrségi feljelentést tesz. Öt éve a polgármestert fenyegették meg életveszélyesen a rendezvény miatt.

Dudás Anita, Zamárdi jegyzője az MTI-nek az üggyel kapcsolatban hétfőn elmondta, levelet dobtak a kertjébe, amelyben újságcikkekből összeollózott és ragasztgatott szöveggel tudatták vele, hogy nem kellene engedélyezni a megafesztivált, mert annak súlyos következményei lesznek.

A jegyző közölte, rendőrségi feljelentést tesz a héten, egyébként pedig nem fél semmitől, és a történtek nem befolyásolják a munkáját. "Jogszabályok alapján és a szakhatóságok hozzájárulásával teszem a dolgomat" - hangsúlyozta.

Csákovics Gyula polgármester az MTI megkeresésére elítélendőnek nevezete a fenyegető levelet. (Öt évvel ezelőtt, amikor a polgármestert fenyegették meg életveszélyesen a Balaton Sound miatt, a programgazda Sziget Szervező Iroda egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel, de nem sikerült a tettes nyomára bukkanni.)

A polgármester elmondta, a Balaton Sound idején naponta tízszer annyian tartózkodnak a 2700 lakosú Zamárdiban, mint amennyi a népessége. Ez valóban komoly terhet jelent a településnek. Akadnak jogos észrevételek, panaszok, de nem ez a módja a megoldás keresésének - tette hozzá.

Az önkormányzatnak évente 50-60 millió forintos közvetlen bevétele származik a fesztiválból, közvetve pedig a helyiek, vendéglátósok, kereskedők is profitálnak a rendezvény vendégeinek nyújtott szolgáltatásokból. Zamárdi a bevételeiből hitel nélkül tudja biztosítani az önerőt pályázatokhoz, számos fejlesztést valósított már meg, és ingyenesek a strandjai, parkolói. Az állandó lakosok már elfogadták, hogy a tömegeket szórakoztató, a városnak is sokat hozó rendezvényért az előkészületekkel és az utólagos teendőkkel együtt nagyjából két hétig el kell tűrniük a nehézségeket, például az érintett strand korlátozott használata miatt. Jellemzően az üdülőtulajdonosok panaszkodnak és tiltakoznak újra és újra - magyarázta.

A héten a lakosságnak és az üdülőtulajdonosoknak rendezett fórumon tárgyalnak a felvetődött gondokról és keresnek kompromisszumos megoldásokat, készülve a jövő évi fesztiválra - mondta a polgármester.

Olvasóink írták

 • 3. kis_vakond 2013. szeptember 16. 23:22
  „milyen jól tudjátok! Talán rendszeres látogatók vagytok a BSound-on? Még szerencse, hogy senkinek a fejéhez nem tartanak pisztolyt, hogy odamenjen, amit csak hírből, fél információkból ismer.
  Zamárdi a BS nélkül most nem abban a pozícióban lenne jegyezve a balatoni települések között, és ezt a polgármester és igen sok ott lakó is tudja. Gondolom az üdülőtulajdonosoknak az egész évi rezsit, fenntartási ktget fedező bevétel nem jön rosszul. Csak a zaj, csak az ne lenne. Káposzta-kecske.
  Azért mert mi Szegeden nem tudjuk kihasználni a SZIN lehetőségét, a mi bajunk, persze a szin színvonalát nem is tudjuk nagyon jegyezni, pedig pár éve igencsak felfelé mutató volt.”
 • 2. alfoldi 2013. szeptember 16. 20:01
  „Ezeknél csak alibi a zene, a zaj. Ezek a nagyon eladó kábítószerről szólnak.”
 • 1. papagaly 2013. szeptember 16. 19:23
  „Gondolom, nem kis fölfordulással jár egy ilyen, a zajról (mert ez nem zene: ZAJ) nem is beszélve.
  Az érintetteket is meg kéne kérdezni, nem csak az ész nélkül dáridózókat. Akármilyen szabályok is teszik lehetővé. (Pláne ha gumiszabály)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rezsicsökkentés - Fidesz: nem járt központi fizetség az aláírásgyűjtésért

A legfontosabb és legsikeresebb aláírásgyűjtésnek nevezte a rezsicsökkentés megvédése érdekében… Tovább olvasom