Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Megkezdi működését az MSZP programtanácsa

Elfogadta az MSZP programtanácsának feladatairól és működéséről szóló előterjesztést a párt országos elnöksége szerda este; a testület a jövő héten meg is tartja első ülését.
Az előterjesztést készítő Lendvai Ildikó korábbi pártelnök az MTI-nek szerda este elmondta: az első ülésen a baloldal társadalmi bázisának változásaival foglalkoznak majd.

Emlékeztetett arra, hogy a programtanács létrehozásáról a párt júniusi kongresszusa döntött, az országos elnökség pedig megbízta a testület vezetésével.

Hozzátette: a nyugat-európai szociáldemokrata pártok szinte mindegyikénél van ilyen testület, amely egyebek mellett folyamatosan karbantartja a politikai szervezet programját.

Lendvai Ildikó szavai szerint a programtanács olyan stratégiai műhely, amelynek a munkájában elsősorban nem politikusok, hanem társadalomtudományi szakemberek vesznek részt. Arról nem akart nyilatkozni, hogy kik lesznek a tanács tagjai, annyit azonban elmondott, hogy 14-15 állandó tag lesz, amely kiegészül alkalmi segítőkkel, az év végéig pedig létrehoznak munkacsoportokat is.

A testület feladatai közé tartozik egyebek mellett a nemzetközi baloldal ideológiai vitáinak figyelemmel kísérése vagy a részvétel a hazai ideológiai- és értékvitákban.

A programtanács anyagot készít a párt jövőképéről, és a társadalmi bázisának változásairól is, melyeket az MSZP különböző fórumai is megvitatnak majd.

A szocialista politikus a lehetséges témák közt említette még a társadalmi rétegződés aktuális helyzetét, és az alkotmányozás mögött megjelenő különböző ideológiák vizsgálatát.

A programtanács üléseiről összefoglaló készül, amelyet a párt különböző testületeihez juttatnak el.

Lendvai Ildikó beszámolt arról is: várhatóan a programtanács tagjai is állandó előadói lesznek a szocialista demokrata körök rendezvényein.

Olvasóink írták

 • 4. dodó 2010. október 14. 16:28
  „Megkezdhetik, de minek?”
 • 3. KolompárRómeó 2010. október 14. 07:07
  „Nevezhetik akárhogy az akármilyen csoportjaikat, akkor is egy hiteltelen, tolvaj, rabló banda marad.

  "az első ülésen a baloldal társadalmi bázisának változásaival foglalkoznak majd" Ez mekkora bullshit!”
 • 2. jozko 2010. október 13. 22:15
  „"Nem adom fel..."
  Mit is nem?”
 • 1. frakk 2010. október 13. 21:49
  „A piros nyakkendő kötelező
  "az egy gyár , egy sétáló utca " programot még nem tudjuk betartani, mert sétáló utcát jövedelmezőbb csinálni mint gyárat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeresen folyik a chilei bányászok mentése

Sikeresen folyik a föld alatt rekedt chilei bányászok mentése - közép-európai idő szerint a kora esti órákig 17 embert, a föld alatt tartózkodók több mint felét hozták fel a felszínre. Tovább olvasom