Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Megkezdődött a katonák demonstrációja a Kossuth téren

Megkezdődött a Honvéd Szakszervezet demonstrációja hétfőn délután a fővárosi Kossuth téren.
Az egyenruhába öltözött többszáz katona látványos bevonulással, dobszóra és alakzatban érkezett meg a Parlament elé, ahol oszlopokba sorakoztak fel az Országház előtt felállított színpaddal szemben.

A szakszervezet megmozdulással a cafeteria-juttatások, illetve a szolgálatteljesítéssel összefüggő "költségkímélő elemek", így például a lakhatási támogatás megadóztatása ellen tiltakozik. Számításaik szerint ugyanis egy szerződéses katona esetében a 2002-es bérrendezés szintjéhez képest 30-35 százalékos illetménycsökkenést eredményeznének az elvonások.

A demonstráción képviselteti magát a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének több tagozata, így például a Rendészeti Védegylet, a Tűzoltók és Polgári Védelmi Dolgozók Szervezete.

Olvasóink írták

 • 4. sőndör 2009. június 22. 22:38
  „MOST SZERETNÉM LÁTNI A BEHOZATALI GÖRÉNYILEVENTÉKET AKCIÓBAN, VAGY MOST NEM MEGFELELŐEK AZ ERŐVISZONYOK ??”
 • 3. sörpocak 2009. június 22. 20:08
  „Mi lenne, ha egyszerre szüntetnék be a munkát? Bocs, azok, akik dolgoznak is, mármint a hétköznapi emberek, akiket semmilyen juttatás, kedvezmény nem illet meg? Akik 65 évesen mehetnek nyugdíjba!Nem 50 évesen, 25 év munkaviszony után, amibe még az iskolákat is beszámítják.Hatvan évesen egy kőműves, vagy egy eladó mit tud csinálni? Mozogni sem igazán. Sok-sok ledolgozott év után, akik nincsenek kikímélve, akiknek nem jut ruhapénz, nem kapnak lakhatási támogatást, egyszerűen a saját fizetésükből kell megélni akár 3 gyerekkel és se lakás, se plussz pénz! Akkor mi lenne ezzel az országgal? Nem a vasutasoknak kellene sztrájkolni, hanem azoknak egy-két napra, akik az ország életét viszik.Mi lenne, ha nem volna bolt nyitva 2 napig, vagy nem volna étterem, vagy a létfontosságú ellátás nem működne? Na ezt tegyék ki az ablakba a fő urak!”
 • 2. bo 2009. június 22. 18:15
  „Néhány alapvető alkotmányos jogukról mondtak le amikor felszereltek. Először a Hszt-t kellene alapjaiban megreformálni, aztán lehetne nagyobbakat is ugrálni!”
 • 1. flexsnake 2009. június 22. 17:48
  „Na majd az lesz szép ha beszüntetik a munkát :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatlan maradt az alapkamat

A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn 9,5 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot -… Tovább olvasom