Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Megütötték a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét egy focimeccsen

Orosz Ferencet többen szidalmazták, majd egyikük eltörte az orrát. Az esetről hétfőn az érintett számolt be az MTI-nek.
Balog Zoltán: a belügyminiszter mindent megtesz, hogy elfogják a neonáci támadókat

Pintér Sándor belügyminiszter biztosította a kormány tagjait arról, minden erőfeszítést megtesz, hogy kézre kerítsék Orosz Ferencnek, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökének támadóit - tájékoztatott Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hétfőn.

Az emberi erőforrások minisztere kiemelte: megdöbbenéssel értesült arról, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét "neonácik" bántalmazták. "Az ütések nemcsak egy emberi jogokért kiálló szervezet elnökét, egy Fidesz-tagot, hanem mindnyájunkat, minden jóérzésű magyar embert értek" - írta a miniszter.

Felidézte, hogy Orosz Ferenccel közösen valósították meg a Wallenberg-emlékévet, és az egyesület elnöke nemcsak a Fidesz egyik helyi szervezetének alapítója, hanem mind neki, mind Orbán Viktor miniszterelnöknek régi barátja.

Balog Zoltán azt írta: "Orosz Ferencet azért érték ütések, mert felszólalt a gyűlöletbeszéd ellen". Ez azonban "nem tántorít el bennünket attól, sőt, megerősít abban, hogy a jövőben is a lehető leghatározottabban fellépjünk a gyűlöletkeltő beszéd és cselekedetek minden megnyilvánulása ellen" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Korábban Martonyi János külügyminiszter is elítélte a támadást, és mielőbbi gyógyulást kívánt Orosz Ferencnek.

Orosz Ferenc, a Raoul Wallenberg Egyesület elnöke hétfőn számolt be az MTI-nek egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett budapesti konferencián arról, hogy vasárnap egy futballmeccsen szidalmazták, majd eltörték az orrcsontját. Elmondta: vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, valamint "Sieg Heil!"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ekkor megfenyegették, és "zsidó kommunistának" nevezték. A mérkőzés után két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is Sieg Heil!", majd a másik megütötte.

A második világháború alatt magyarországi zsidókat mentő svéd diplomata nevét viselő egyesület vezetője az MTI-nek azt mondta: úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn közölte, hogy súlyos testi sértés gyanújával indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a XIV. kerületi rendőrkapitányság az Orosz Ferencet ért bántalmazás ügyében.

Mazsihisz: a társadalmi intolerancia megnyilvánulása a meccs utáni bántalmazás

A társadalmi intolerancia megnyilvánulásának nevezte Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke hétfőn az MTI-nek, hogy Orosz Ferencet, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét egy vasárnap esti focimeccsen szidalmazták, majd eltörték az orrcsontját.

Feldmájer Péter reményét fejezte ki, hogy az elkövetőt minél előbb elfogják. Az elnök különösen súlyosnak tartja, hogy egy olyan nagy tekintélyű szervezet vezetőjét támadták meg, amely a 20. század egyik legkiválóbb személyiségének az emlékét őrzi. Szomorú, hogy egy ilyen vitathatatlanul pozitív üzenetű szervezet vezetője lett támadás áldozata - tette hozzá.

Az esetről hétfőn az érintett számolt be az MTI-nek egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián.

Elmondta, vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve "sieg heil"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ám ekkor megfenyegették, és "zsidó kommunistának" nevezték.

A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is sieg heil", majd a másik megütötte.

Orosz Ferencnek az ütéstől eltört az orra, a mentők nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, tudomása szerint a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy előadást tartson az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián.
Az MTI-nek azt mondta, úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.

Megütötték a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét egy focimeccsen

Bántalmazták a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét egy vasárnapi budapesti focimeccsen; Orosz Ferencet többen szidalmazták, majd egyikük eltörte az orrát. Az esetről hétfőn az érintett számolt be az MTI-nek, egy a gyűlöletbeszéd témájában rendezett konferencián.

Elmondta, vasárnap délután a Puskás Ferenc Stadionban az FTC-Videoton meccsen szurkolt családjával, ahol többen Mussolinit éltető szólamokat, illetve a "sieg heil"-t kiabáltak. Orosz Ferenc egy idő után rájuk szólt, hogy hagyják abba, ám ekkor megfenyegették és "zsidó kommunistának" nevezték.

A meccs végén távozóban két férfi az útjába állt, majd egyikük azt mondta, "csak azért is sieg heil", majd másikuk megütötte.

Orosz Ferencnek az ütéstől eltört az orra, a mentők nyolc napon túli sérülésekkel szállították kórházba, tudomása szerint a rendőrség hivatalból feljelentést tett az ügyben.

Orosz Ferenc hétfőn délelőtt saját felelősségére elhagyta a kórházat, hogy részt vegyen és délután előadást tartson a gyűlöletbeszéd témájában, az ombudsmani hivatalban rendezett konferencián.

Az MTI-nek azt mondta, úgy gondolja, hogy az őt ért atrocitás gyűlölet-bűncselekménynek számít. Szerinte a szervezőknek vagy a rendőröknek a náci szólamokat skandálókat ki kellett volna emelniük a tömegből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: a Zsidó Világkongresszus alatt sem lehet emberi méltóságot sérteni

A miniszterelnök beszédet is mond a kongresszuson, ahol határozottan válaszolni kíván a… Tovább olvasom