Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

MEME: a kormány televíziós különadót tervez

A befizetendő adó jelentős része elsősorban a televíziós médiaszolgáltatókat sújtaná.
A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) szerint a reklámadó nem más, mint televíziós különadó, amely visszafordíthatatlan folyamatokat indítana el a médiaszektorban, és beláthatatlan károkat okozna.

A szervezet pénteki közleménye szerint a befizetendő adó jelentős része elsősorban a televíziós médiaszolgáltatókat sújtaná.

Úgy vélik, a tervezetben szereplő adókötelezettség, amely példa nélküli a nemzetközi gyakorlatban, erőteljesen korlátozná a televíziós szektor alapvető társadalmi feladatainak ellátását, továbbá negatívan befolyásolná, ellehetetlenítené a televíziók gazdasági működését.

Az adó bevezetése a MEME szerint népszerű haza gyártású műsorok és munkahelyek megszűnéséhez vezetne. Az adó további tévéket ösztönözhet arra, hogy székhelyüket Magyarországról máshová tegyék át, amennyiben új televíziók indulnak, azokat pedig elriasztja attól, hogy ezt Magyarországon tegyék meg.

Emlékeztetnek arra: a televíziós iparág az elmúlt öt évben reklámbevételeinek mintegy felét elveszítette, a legnagyobb szereplők sem termelnek profitot vagy csak szerény nyereséget érnek el. A teljes médiapiac 100 legnagyobb vállalkozása együttesen már 2011-ben is veszteséget termelt, közülük több mint 40 vállalat negatív eredményt ért el - közölték.

"Egy évek óta veszteséges ágazat kapna tehát újabb aránytalan terheket ezzel az adónemmel, miközben az ebből tervezett adóbevétel magyar költségvetésre gyakorolt hatása valójában elenyésző" - olvasható a MEME közleményében.

A Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete a hazai televíziós piac szereplőit tömörítő szakmai szervezet, a közlemény szerint tagságán keresztül a televíziós reklámpiac 99 százalékát képviseli.

Olvasóink írták

  • 2. csafe 2013. május 31. 19:05
    „Régen hallottam: "Csak egy kutya ugasson, az is csak Én lehetek!!"”
  • 1. StencilAtya 2013. május 31. 15:19
    „azonali radikális adócsökkentés, 1 millió új munkahely.
    csak a fidesz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor WHO-díjat kapott

A miniszterelnök a dohányzás visszaszorításáért tett erőfeszítésekért vehette át a világszervezet… Tovább olvasom