Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Mesterházy Attila: leváltjuk őket

Csalás biztos, hogy lesz. Már most tudni olyan lakcímekről, amelyekre rövid idő alatt száznál is többen jelentkeztek be a szavazás érdekében - mondta az MSZP elnöke.
Mesterházy Attila biztos a "kormányváltók" vasárnapi győzelmében, erről a baloldali összefogás pártjainak miniszterelnök-jelöltje a Népszabadságnak adott, szombaton megjelent interjújában beszélt.

"Egyértelműen kormányváltó hangulat van. Le fogjuk váltani a kormányt" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Mesterházy Attila előrevetítette: csalás biztos, hogy lesz. "Már most tudni olyan lakcímekről, amelyekre rövid idő alatt száznál is többen jelentkeztek be a szavazás érdekében. Jól látszik, hogy sokan készülnek csalásra vagy - mondjuk így - a rendszer sajátosságainak kihasználására. Egy dolog mindenkinek legyen világos: választást mindig csak hatalomból lehet elcsalni" - fogalmazott. Hozzátette: ezért is fontos a magasabb részvétel, mert annál nehezebb a végeredményt csalással befolyásolni.

A kormányfőjelölt arról is beszélt, hogy van politikai forgatókönyvük arra, ha nem lenne zökkenőmentes a kormányzás átadás-átvétele. Mint mondta, miniszterelnökként már sok eszköz lesz a kezében a helyzet kezelésére, de hangsúlyozta: elsősorban nem rendvédelmi eszközökről beszél.

Hangsúlyozta: minden magyar miniszterelnöke szeretne lenni, senkit nem akar kirekeszteni a nemzet egészéből. Azt mondta, olyan Magyarországot szeretne építeni, ahol az őket nem támogató szavazók is békére lelnek. Hozzátette: a gesztusok és a párbeszéd politikájában hisz és szerinte minden fontos társadalmi ügyet konszenzust keresve, de legalábbis kompromisszumokat találva kell megoldani. Szerinte vannak olyan kérdések, amelyekben egyszerre van szükség társadalmi, szakmai és politikai konszenzusra. Erre példaként említette a nyugdíjrendszert érintő átalakítást.

Szólt arról is, hogy tagoltabb kormányzati struktúrát szeretne, és kizártnak nevezte, hogy az egészségügy és a pénzügy ne kapna külön minisztériumot. Hozzátette: koalíciós kormányzásra készül, a tárcavezetők névsora még nem végleges.

Előrevetítette azt is, hogy akkor is van értelme elindítani egy új alkotmányozási folyamatot, ha nincs kétharmados többség az elfogadásához, a paksi szerződésről pedig azt mondta, hogy újra kell tárgyalni, és megfogalmazása szerint ebben a kérdésben "lassabban, türelmesebben, bölcsebben" kell dönteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor: csak a Fidesz

Politikai ellenfélként az MSZP-t és a Jobbikot nevezte meg: ha a szocialisták, ha újra lehetőséget… Tovább olvasom