Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Mintegy százan tüntetnek a kormányfő háza közelében

A Terrorelhárítási Központ (TEK) a kormányfő otthonának környékét lezárta. Lévai Anikó kiment a demonstrálók közé.
Lévai Anikó kiment a demonstrálók közé

Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége kiment a fővárosi XII. kerületi Csipke út és a Cinege utca kereszteződésében demonstrálókhoz csütörtök kora este, és meghallgatta álláspontjukat - jelentette az MTI tudósítója a helyszínről.

A tüntetők a Kúria épülete elől indultak el Orbán Viktor házához, azt követően, hogy a legfelsőbb bírói fórum érvényesnek ítélte egy felperes devizahiteles szerződését.

A miniszterelnök feleségének a demonstrálók képviselői azt mondták, hogy eddig 3 ezer ember halt bele a devizahitelek okozta "anyagi csődbe", és felidézték, hogy Orbán Viktor 2008-ban kijelentette: senkit nem hagynak az út szélén.

Tüntetés a Kúria döntése ellen a devizahiteles-ügyben. Fotó: MTI/Máthé Zoltán (galéria)

Közölték: ha a miniszterelnök "tisztességesen akarja az országot ebben a helyzetben vezetni", akkor "kötelessége" mindent megtenni a helyzet megoldásáért.

Lévai Anikó megígérte a demonstrálóknak, hogy átadja az üzenetet férjének. A tüntetők megtapsolták, majd a demonstráció véget ért.

Ezt megelőzően a rendőrség és a tüntetők között újabb dulakodás kezdődött, mert a tüntetők a kordon által elzárt területre akartak menni. A rendőrség felajánlotta, hogy három ember bemehet és elmondhatja követeléseit, de ezt a demonstrálók nem fogadták el.

Mintegy százan tüntetnek a kormányfő háza közelében

Megérkeztek a devizahiteles tüntetők a kormányfő háza közelébe, a mintegy 100-120 emberből álló csoport a Csipke utca és a Cinege út kereszteződésénél demonstrál - jelentették a helyszínről az MTI tudósítói csütörtök késő délután.

Az útkereszteződésben rendőrsorfal akadályozza a továbbjutást. A tüntetők azt kérték a Készenléti Rendőrség munkatársaitól, hogy engedjék őket Orbán Viktor háza elé, majd amikor ennek nem tettek eleget, megpróbálták arrébb nyomni a rendőrsorfalat. A rendőrök azonban ellenálltak, a tüntetők nem jutottak előbbre. Ezt követően egyeztetni kezdtek, hogy pár percre a miniszterelnök háza elé állhassanak.

A tüntetők közül többen azt skandálják: "Orbán Viktor jöjjön ki!"
A tüntetők csütörtökön délután indultak el a Kúria épülete elől Orbán Viktor házához, miután a Kúria az általa vizsgált perben a korábban született jogerős ítélettel szemben érvényesnek ítélte a felperes OTP Bankkal kötött devizahitel-szerződését.

A szervezők - a Koppány Csoport, az Otthonvédelmi Tanács és a Nem adom a házam civil mozgalom - felhívására a tüntetők rendőri biztosítás mellett indultak el a kormányfő otthonához. Ezt megelőzően egy kihangosítón bejátszották Orbán Viktor 2006-ban elhangzott szavait, amikor arról beszélt, ha a nép életét veszélyezteti egy kormány, akkor a népnek joga van elzavarni azt a kormányt.

A BRFK korábban azt közölte, hogy a spontán demonstrációról van szó, amelynek útvonalát a rendőrség biztosítja. Rögzítették: megőrzik Budapest közrendjét, közbiztonságát, mindent megtesznek a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében.

Lezárta a TEK a kormányfő otthonának környékét

Lezárta a Terrorelhárítási Központ (TEK) a kormányfő otthonának környékét - derül ki a szervezet honlapján csütörtök kora délután közzétett személy- és létesítménybiztonsági intézkedéséből.

A dokumentum szerint 16 órától a szükséges ideig, de legkésőbb augusztus 4-én éjfélig lezárják a Cinege út kijelölt részét. A lezárt terület a XII. kerület Kútvölgyi út és Cinege út kereszteződésétől a Béla király út és Cinege út kereszteződéséig terjed ki, beleértve a Csipke utca és Cinege út kereszteződésének lezárását is a Budapesti Német Általános Iskola és Gimnázium Csipke utcai kocsibejárójánál.

Tüntetés a Kúria döntése ellen a devizahiteles-ügyben. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

A döntés indoklása szerint a Cinege út 5-ben az intézkedés által érintett időszakban védett személy tartózkodik és figyelemmel a védett objektum biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása kiemelt feladat.

"Az elrendelt területzárás pontosan meghatározza a lezárt terület határait, így egyértelművé teszi, melyik az a terület, amely a gyülekezési jog gyakorlására és egyéb nyilvános rendezvények megtartására rendelkezésre áll" - tartalmazza a dokumentum.

Az intézkedésről szóló dokumentum nem sokkal azután került ki a TEK honlapjára, hogy a Kúria épülete előtt tüntetők Orbán Viktor házához indultak csütörtök délután, miután a Kúria érvényesnek ítélte a felperes devizahiteles szerződését.

A kormányfő háza elé indultak a tüntetők

A Kúria épülete előtt tüntetők Orbán Viktor házához indultak csütörtök délután, miután a Kúria érvényesnek ítélte a felperes devizahiteles szerződését - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Tüntetés a Kúria döntése ellen a devizahiteles-ügyben. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

A szervezők - a Koppány Csoport, az Otthonvédelmi Tanács és a Nem adom a házam civil mozgalom - felhívására a tüntetők rendőri biztosítás mellett indultak el a kormányfő otthonához. Ezt megelőzően egy kihangosítón bejátszották Orbán Viktor 2006-ban elhangzott szavait, amikor arról beszélt, ha a nép életét veszélyezteti egy kormány, akkor a népnek joga van elzavarni azt a kormányt.

A tömeg az MTI tudósítójának beszámolója szerint a Szent István körúton halad, megbénítva a Buda felé tartó közlekedést.

A tüntetők "elég volt", "le a bankokkal", "hazaárulók" felkiáltással haladnak és a kilakoltatások leállítását, a végrehajtási eljárások felfüggesztését követelik. Néhányuk akasztófát cipel magával, többeknél árpádsávos, illetve nemzetiszín lobogót látni.

Olvasóink írták

 • 13. SP 2013. július 05. 06:00
  „"""A tüntetők "elég volt", "le a bankokkal", "hazaárulók" felkiáltással haladnak....""

  "Követség, Dohány u, MSZMP székház, SZDSZ székház" lehetett volna a reális úti-célja a tüntetőknek.”
 • 12. x 2013. július 04. 20:01
  „9. Tshabalala "... Szegeden van állás? Vagy csak statisztikailag jó a helyzet? ..."
  Nem én választottam a polgármestert stb. Szegeden sajnos ritkán dübörgött.
  Ne add fel azért, próbáld újra és újra! Akkor is, ha a "nagy politika" alig segít.”
 • 11. Beroesz 2013. július 04. 19:11
  „Az első képen Kádár-címeres pólóban sétáló fickó vélhetően öngyilkossági szándékkal állt be egy Jobbik-gyanús demonstrációba.

  Egyébként meg kár, hogy elmúlt az "elmúltnyó´cév", akkor még lehetett a min. elnök lakása előtt banzájozni, annyira tombolt az elnyomás.”
 • 10. booo 2013. július 04. 18:18
  „Ezek ennyire hülyék? Ezzel a hírrel megtudta az egész ország, hogy Orbán Viktor villája a Cinege utca 5 sz alatt található!
  Gratulálok TEK !”
 • 9. Tshabalala 2013. július 04. 18:11
  „8. X Elj munkanelkulikent és megtudod! Szegeden van állás? Vagy csak statisztikailag jó a helyzet? Nepvakitas”
 • 8. x 2013. július 04. 17:36
  „5. Tshabalala "ELÉG VOLT!!!"
  :D Akkor hagyd abba! SCNR”
 • 7. szilencium 2013. július 04. 17:25
  „Azt gondolom,hogy 2006-ban szégyenbe került Gyurcsány kormány ,megtépázta a nép becsületét.A minimális elvárás normális demokráciában az,hogy azonnal lemond aki nevével fémjelezhető a szégyen!
  Sajnos az Orbán kormány még nagyobb szégyenbe került,már Európa előtt is megtépázta a Nemzet becsületét,határainkon belüli becsület,pedig végleg halott!A tegnapi Uniós döntés utáni, szégyenre ítéltetés,valamint a mai,több százezer ember kínzását legalizáló,döntés után,melynek alapjait jól ismerhetjük az elmúlt hetek nyilvánosságra került információjaiból,az a minimum,hogy Orbán Viktor lemond!Van egy pont,ahol tudni kell kiszállni!Az előző Országelnökünk ezt felismerte!Legyen ez példaértékű a jelenlegi vezetés számára is!Mutassák meg,hogy nincsenek megrészegedve a hatalomtól,és bízzák a népre a döntést az Ország sorsának folytatásában!
  Miniszterelnök Úr !Mutasson példát!Mondjon le,és távozzon emelt fővel a döntés után!Ennek elmaradása esetén,tovább mélyíti a sebet a Nemzet testén!Ne terelje tovább a szélsőjobb felé a népet,elég már a szégyenből,mert így végleg elveszhetünk!”
 • 6. kontrapista 2013. július 04. 17:25
  „1.Qllancs
  4.Qllancs
  Kioktatásképpen csak neked :
  A devizaalapú kölcsönöket a csókos elvtársaid kormányzása alatt vették fel, akik ma is kiszolgálják a nagytőkét !”
 • 5. Tshabalala 2013. július 04. 17:06
  „ELÉG VOLT!!!”
 • 4. Qllancs 2013. július 04. 16:46
  „Nincs otthon ! Mit keresnek arra ? Hiszen a magánhadsereg lezárja az utakat 50 km, körzetben !
  A Parlamentben ossza az észt ! ott szapulja az EU s jelentést !”
 • 3. pachakuti 2013. július 04. 16:44
  „"Ne azt nézzék mit mondok, hanem azt amit csinálok!" O.V.”
 • 2. Tshabalala 2013. július 04. 16:21
  „Senkit nem hagyunk a (Cinege) út szélén! TEK és dakota közmondás!”
 • 1. Qllancs 2013. július 04. 16:08
  „Na ide kéne még csatlakozni v. 4 millió embernek !!Csak nincs összefogás sajnos!Közömbösek az emberek ! Pedig csak úgy érhetnénk el valamit..összefogásban az erő !De ov megfélemlítette az embereket !
  Pedig ott a pl. ma Egyiptom !!Görögország!! Brazilia ....na ott tökös emberek élnek .

  itt bírkák !!

  A lényeg a 2006. ov beszédben van ! Elzavarni ezeket a nép nyomorító , korrupt rezsimet !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP-Együtt-PM - Július közepén folytatódnak a tárgyalások a közös jelöltről

Július 16-án találkoznak legközelebb az MSZP és az Együtt-PM szövetség vezetői Tovább olvasom