Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Módosulhat a földhasználati bejelentés

Megszűnne a földhasználat regisztrációs díja.
Megszűnne a földhasználat regisztrációs díja, és azok a zártkerti földtulajdonosok, akik tavaly, év végén is használták már az egy hektárnál nem nagyobb területüket, április végéig regisztráltathatják azt. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amelyet a kormány pénteken terjesztett a parlament elé.

Az Országgyűlés honlapján olvasható javaslat szerint azok a földhasználók, akik már kifizették a 6, illetve 12 ezer forintos regisztrációs díjat, azt a most benyújtott törvényjavaslat hatályba lépését követő 90 napon belül visszakapják a megyei kormányhivataltól. A magasabb regisztrációs díjat azoknak kellett fizetniük, akiknek a használatában 20 vagy több földrészlet állt.

A javaslat enyhítést ad a közös tulajdonban lévő zártkerti földek használati szabályai alól. A közös tulajdonban lévő föld használatáról a tulajdonosoknak meg kell állapodniuk, és a használat határait a térképen is be kell jelölni.

Miután a zártkerti közös tulajdonú föld többnyire a férj és a feleség közös tulajdona, felesleges teher lenne a használat adminisztrálása - áll a javaslat indoklásában. A közös tulajdonban lévő halastavakat nem lehet használatra megosztani, mivel minden tó ökológiai egységet alkot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatói tiltakozás: Valódi egyeztetéseket követeltek a demonstrálók

A mintegy száz demonstráló Budapesten az Alkotmány utca Kossuth téri végéhez vonult a Deák térről. Tovább olvasom