Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Motorjaival ment a hivatal elé a feljelentett jégmotoros

Motorokkal jelent meg a szolnoki polgármesteri hivatal előtt szerdán egy férfi, akit csendháborításért jelentettek fel, mert jégmotorozást szervezett januárban a befagyott holt Tiszán.
A jégmotorosnak korábban azt is bizonyítania kellett, hogy a motorokkal rámehetnek a jégre, mert azok nem járműnek, hanem sporteszköznek számítanak.

Mészáros László még januárban szervezett jégmotoros bemutatót a Tisza holtágán. A bemutatót több százan nézték végig. A környéken lakókat azonban zavarta a zaj, ezért feljelentették a szervezőt csendháborításért. A rendőrség a szabálysértési eljárást a szolnoki polgármesteri hivatalhoz továbította, ahová szerdára idézték be Mészáros Lászlót. Az idézés szerint a motorok forgalmi engedélyeivel kellett megjelennie a hatóság előtt, a sporteszköznek számító motoroknak azonban nincsenek papírjai. Ezért döntött úgy a férfi, hogy a hat motort viszi el a hivatalba.

Mészáros László hobbiból tart motorokat és szervez bemutatókat. Mint elmondta: korábban többször is lezavarták őket a tavak, holtágak jegéről, arra hivatkozva, hogy járművel nem lehet a jégre menni. A jégmotorok azonban sporteszköznek számítanak, erről egy közlekedési hatósági szakvélemény is készült, így használhatják azokat a holtágak jegén.

Szabó Zita, a Szolnok megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az ügyről elmondta: januárban lakossági jelzésre mentek ki a holt Tiszához, ahol először figyelmeztették a motorozókat, hogy zavarják a környéken lakókat. A bemutató azonban folytatódott és több lakó is csendháborítás miatt tett bejelentést, ezért indult szabálysértési eljárás a szervező ellen. A rendőrség szerint, mivel a jégmotorok rendkívül nagy zajt keltenek, így azokat olyan helyen lehet csak használni, ahol elkerülhető a csendháborítás.

A polgármesteri hivatalban - mivel a szabálysértési eljárás szerdán kezdődött - nem nyilatkoztak az ügyről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét bombafenyegetés Győrben

Győr - Robbantással fenyegette meg szerda délután egy ismeretlen telefonáló a Kisalföld Volán helyi… Tovább olvasom