Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: a kormányfőnek vissza kellene léptetnie Navracsicsot

Ujhelyi István szerint olyan szaktekintélyt kell delegálna a testületbe, aki "nem volt bűntársa a rezsimépítő kormánynak".
Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök jobban tenné, ha - "nem kockáztatva a következő napok esetleges elutasító döntését" - visszavonná Navracsics Tibor Európai Bizottságba való jelölését - közölte Ujhelyi István vasárnap.

A szocialista EP képviselő úgy fogalmazott: jobb lenne, ha a kormányfő az oktatási és kulturális portfólió ismeretében olyan szaktekintélyt delegálna a testületbe, aki megfelel az elvárásoknak és "nem volt bűntársa a rezsimépítő kormánynak".

A politikus azt írta, hogy Orbán Viktor és a "putyinokratikus magyar rezsim bélyege túl erős volt" Navracsics Tiboron, ezért "hiába erőltette magára a lojális európai álarcát", "Európa nem hitt neki".

Hangsúlyozza, hogy Navracsics Tibor a bizottsági meghallgatásán Brüsszel iránti lojalitásáról és az európai értékek őrzésének, az európai jogszabályok betartatásának felelős vállalásáról beszélt, ahogyan azt egy hiteles uniós biztostól elvárják. "Szép szavak voltak. Kár, hogy a szavatosságuk fájóan romlott" - jelenti ki.

Véleménye szerint Navracsics Tibor ugyanis helyettes kormányfőként és a jogalkotásért felelős miniszterként "bűntárs" volt mindabban, amit az "Orbán-rezsim kormánya" az elmúlt években tett Magyarországon és Magyarországgal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OBH: a bíró ismerje fel, ha áldozat áll előtte!

Hétfőn áldozatvédelmi konferencia kezdődik a Magyar Igazságügyi Akadémián. Tovább olvasom