Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Navracsics: családra alapozva erősebb jövőt lehet építeni

A miniszter a családháló.hu díjátadásán arról is beszélt, hogy az online magazin valódi sikertörténet, az közösségteremtő erővel bír.
Navracsics Tibor szerint a családra alapozva sokkal erősebb és jobb jövőt lehet építeni. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Budapesten, a családháló.hu díjátadásán arról is beszélt, hogy az online magazin valódi sikertörténet, az közösségteremtő erővel bír.

A fideszes politikus azt mondta: ez a közösség hisz abban, hogy a család nem börtön, hanem szabadság, s nem kényszer, hanem lehetőség. Kifejtette, a család lehetőség arra, hogy mindenki kiépítse szereteten alapuló világát, és a szabad egyéniség csak a szeretetközösségen belül tud kiteljesedni.

"Csak így tudjuk megakadályozni, hogy személyiségünk ne egy elszigetelt, satnyuló, bezáródó hanyatló pályán haladjon, hanem családban felnevelkedve, és aztán lehetőség szerint családban élve" - fogalmazott.

Fülöp Attila család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkár beszédében arról szólt, hogy az elmúlt harminc évben komoly válság alakult ki a család szerepét illetően, jelentősen csökkent a lakosság lélekszáma és a házasságkötések száma.

A kormányzati intézkedéseket idézve – köztük a családi adókedvezmény bevezetését, az iskoláztatási támogatást és a visszatérő kismamákra vonatkozó járulékkedvezményt – jelezte: mindezek mellett nagy szükség van a szimbolikus eseményekre, elismerések átadására, hogy megbecsüljék azokat, akik a legtöbbet tesznek a családok boldogulásáért.

A családháló.hu mások mellett gyermekorvost, védőnőt, bölcsődei nevelőt és intézményeket díjazott.

Olvasóink írták

 • 2. _csutak_ 2013. március 23. 17:15
  „Tessék már nekem elmondani, hol vannak a családok?
  Mert ma a fiatalok nem kötnek házasságot.
  A középgeneráció pedig ha már egyszer elvált, bolond lenne még egyszer aláírni!”
 • 1. papika56 2013. március 23. 16:31
  „a család más mint akár 10 éve volt !
  Míg kicsi a gyerek..talán a szülők nem válnak el. De ez sem igaz egésszen. 10 ismerősöm közzül..2 él egész családban, több elvált , v. özvegyült meg. V . a fiatalok felnőttek..és mind külföldön van ! 5 ből --5 családnál így van !
  Fiatal..nem szül, mire? se állása..se lakása ??? Irány az EU. ott alapítanak családot. Itthon meg a nyugdíjjasok, betegek maradnak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az LMP elnökválasztó kongresszusa

A női társelnöki posztra az LMP egyedül Szél Bernadettet jelölte, a másik pozícióért Schiffer András… Tovább olvasom