Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Négy és fél év börtönt kapott Damu Roland - galéria, videó

Négy és fél év börtönt kapott Damu Roland erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt. Az ítélet jogerős!

Jogerősen négy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte Damu Roland sorozatszínészt erőszakos közösülés és más bűncselekmények miatt kedden a Fővárosi Törvényszék, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság jogerős döntésével megváltoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét.

Első fokon hat év börtönre ítélték és hat évre eltiltották a közügyektől a sorozatszínészt, akit akkor súlyos testi sértésben, erőszakos közösülésben és személyi szabadság korlátozásában találtak bűnösnek.

A törvényszék jogerős ítéletében kétrendbeli személyi szabadság megsértésében, testi sértés bűntettének kísérletében és erőszakos közösülés bűntettében találta bűnösnek Damu Rolandot.

A jogerős ítélet szerint az 1 millió 570 ezer forint bűnügyi költségből Damu Rolandnak 1 millió 79 ezer forintot kell megfizetnie.

Ítéletet hirdettek Damu Roland ügyében. Fotó: MTI (galéria)

Damu Roland az ítélet után nem nyilatkozott. Ügyvédje azonban elmondta, hogy az ítélet kézhezvétele után eljárásjogi és "anyagi jogi hiányosságok" miatt a Kúriához fordulnak, és benyújtják a rendkívüli perújítási és felülvizsgálati kérelmüket.

A törvényszék jogerős döntése szerint Damu Roland a börtönbüntetés letöltésének megkezdéséig a bíróság engedélye nélkül nem hagyhatja el Budapest területét, és kétnaponta jelentkeznie kell a XI. kerületi rendőrkapitányságon. Ez utóbbi döntés ellen Damu Roland és ügyvédje fellebbezett, ám ennek nincs halasztó hatálya.

A keddi ítélethirdetés előtt a családon belüli erőszak ellen küzdő Patent Egyesület tagjai tartottak dobolással egybekötött utcai demonstrációt. Az ítélethirdetés idején a tiltakozó akciót csendben folytatták a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületével szemben.

Damu Roland védője a két héttel ezelőtti védőbeszédében a magyar bíróságok gyakorlatához méltatlannak nevezte az elsőfokú ítéletet, amely álláspontja szerint 75 helyen tartalmazott valótlanságokat és súlyos eljárási szabálysértéseket. Ruttner György ezért akkor az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárás elrendelését javasolta, de a vádlott felmentését is kezdeményezte.

A sértett védője két héttel ezelőtti perbeszédében megalapozottnak nevezte az elsőfokú ítéletet, így annak helybenhagyását kérte. Az ügy sértettje nem volt jelen sem a két héttel ezelőtti perbeszédek elhangzásakor, sem a keddi ítélethirdetésen.

A bíró a két héttel ezelőtti másodfokú eljárásban elutasította a vádlott védőjének újabb bizonyítási indítványait, így további szakértők és újabb tanúk meghallgatását, valamint a sértett poligráfos kihallgatását. Somogyi Gábor a felnőtt filmek szereplőinek közreműködésével készült film bemutatását is elutasította.

A bíró a másodfokú ítélet indokolásakor elmondta: néhány eljárási hiba ugyan volt az elsőfokú eljárásban, a pontatlanságok pedig csökkentik az elsőfokú ítélet minőségét, ám ez érdemben nem befolyásolta az ítéletet.

Damu Roland két héttel korábban az utolsó szó jogán azt mondta, hogy "nem próbálta megerőszakolni, nem erőszakolta meg, nem tartotta fogva és nem bántalmazta" volt élettársát. Nagyon bízik az igazságszolgáltatásban - jelentette ki akkor a vádlott.

Ítéletet hirdettek Damu Roland ügyében. Fotó: MTI (galéria)

Damu Rolandot 2010. november 18-án vette őrizetbe a rendőrség erőszakos közösülés gyanúja miatt, majd két nappal később az elsőfokú bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyben másodfokon eljáró bíróság tíz nappal később szabadlábra helyezte a férfit, mert - az indoklás szerint - sem a szökés, elrejtőzés, sem az összebeszélés veszélye nem állt fenn.

A sorozatszínész 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt a sértettel. A vádirat szerint a Damu Roland 2009 nyarán egy szállodai szobában szóváltás után ököllel arcul ütötte élettársát, emiatt a nő bal szeme bevérzett.

2010 őszén Damu Roland, korábbi viszonyuk helyreállítása reményében, találkozott a sértettel, a vita azonban elfajult, a férfi folyamatosan ütlegelte, rugdosta volt élettársát. A nő megpróbált ellenállni, de a vádlott - folytatva a bántalmazást - közösült vele.

Videó: Live Info

A bántalmazás következtében a sértett az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket. A nőt mentők szállították kórházba, onnan értesítette a rendőrséget, és feljelentette volt barátját.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. xene@freemail.hu 2012. március 21. 13:21
  „6. fxtrader 2012.03.20. 14:33
  Minden szexuális együttlét előtt érdemes egy írásbeli megállapodást, szerződést kötni, hogy a másik fél is beleegyezését adta az egyesülésbe...kisbetűs részekben rögzíteni, hogy ki-mit szeret, enged...
  Adott esetben közjegyzővel is hitelesíteni...a megállapodást...”
 • 57. Ani56 2012. március 21. 13:20
  „"56. szandokán 2012.03.21. 08:58

  Hogyan van ez arányban a drogos visszaeső alkoholista Sthol büntetésével?"

  És hol van ez arányban a halálos gázolásért felfüggesztet büntetést kapott Császár Elődével aki szintén " drogos visszaeső alkoholista",és most éli világát külföldön,míg egy család tönkre ment.
  Amit érdekesnek találok egy állítás egy tagadással szemben,de a hölgyike akkor is tudta milyen amikor ott villogott mellette,és valószínű Damu nélkül nem hívták volna meg Tv műsorokba sem.Az ő hátán akart felkapaszkodni ismerté válni és kész.Akkor most mit nyavalyog miért nem hagyta ott,és miért ment még ő el egyedül Damuhoz ha tudta,hogy milyen? Ezeknek a nőknek az a lényeg,hogy mindég a közép pontban legyenek,és eltartsa őket valaki.”
 • 56. szandokán 2012. március 21. 08:58
  „Hogyan van ez arányban a drogos visszaeső alkoholista sthól büntetésével?”
 • 55. t680822g 2012. március 21. 08:49
  „Aki látta a "Hal a tortán" c. főzőműsorban dühöngeni, az elhiszi róla, hogy megtette, aki nem keressen rá a neten a videóra...”
 • 54. klj-54 2012. március 21. 08:40
  „Kár bántani az ügyvédet aki semmi mást nem tett mint amire az esküje kötelezi:
  Védencét megvédeni a jogi túlkapásoktól.

  A jog esetében el kell rugaszkodnunk a saját véleményünktől, sajnos a "jogszolgáltatás" és az igazság sok esetben csak a végtelenben találkozik:(
  Ez az amiért nem lett jogi végzettségem anno, mert nem tudtam megemészteni (ma sem!) a fentebbi tényt.”
 • 53. bánki 2012. március 21. 08:27
  „http://patent.org.hu/kozhasznusagi_penzugyi_szoveges_jelentes_2010.pdf

  ,,"Az előbb jött három angolul beszélő csaj nagy dobokkal, meg csörgőkkel, az egyiküknél volt egy tábla is, queer identity [meleg identitás] felirattal.Sikeresen letáboroztak a bíróság elé. Az angolszász vonal oka: az imént futott be Karsay Dorottya biciklin, az ő ismerősei a külföldi tüntetők."

  Karsay Dorottya : leszbikus kiválasztott hölgy.”
 • 52. egybek 2012. március 21. 08:21
  „ASSZONYOK!!! Hol vagytok?
  Még, hogy nem érdemli meg A 4 ÉV 6 HÓNAPOT?!! Ha egy nő verés után retteg attól, hogy esetleg még jobban bántalmazzák, ha nem tesz eleget a rohadék vágyainak és inkább engedi az aktust, az NEM ERŐSZAK???
  Azért mert nem akart több "külsérelmi nyomot" a szeméremtájékon? Azért mert, miután falhoz szorította nem rúgott, harapott..., mert már össze volt verve?
  EZ SZÁMOMRA TELJESEN KIMERÍTI A NEMI ERŐSZAK FOGALMÁT!
  Számomra az a nő aki a bántalmazástól félve inkább odaadja magát NEM k....va, hanem áldozat.
  Mert másnap a tükörbe nézve nem felmenti magát, hanem utálja.
  De erről biztos vannak már komoly pszichológiai tanulmányok.”
 • 51. gavallér 2012. március 21. 07:42
  „De hát lesz bent tesvír épp elég. A bíróság figyelmen kívül hagyta, hogy ebben a "kultúrában" a fizikai bántalmazás elfogadott.”
 • 50. Emberségetavilágnak 2012. március 21. 06:48
  „Nem lepne meg, ha előrángatnának "független" szakértőket, kiderülne, mitől rabiátus, megmagyaráznák, miért nem tudja, hogyan kell viselkedni rivaldafényben (épp úgy, mint Oláh Ibolya). Az sem lepne meg, ha a szappanopera végén csak egy ejnye-bejnye dádát kapna, felfüggesztve 2 évre.
  Ez az ügy azért kap ekkora nyilvánosságot, hogy legyen min csámcsogni, hogy legyen elégtétel a sok ezer bántalmazott nőnek és sok férfinak (jól olvastad, igen bántalmazott férfiaknak!), meg talán azért, hogy legyen visszatartó ereje.
  Ez is csak egy megosztó gumicsont.
  A társadalom perifériáján élők között rengeteg megfélemlített, molesztált leánygyermek él. Olyan romlott "anyával", hogy a kutyának nem adnám oda eledelül.
  A valahányadik kan élettárs érdemi számonkérés nélkül erőszakoskodhat kislányokkal, a panaszkodó kislánynak nem hisz az anya. Fogalma sincs a gyereknek, hogy kiben bízzon meg, hisz még a saját anyja is elutasítja.
  Aztán, ha fény derül az ügyre, hónapok is eltelnek, amíg Illetékesék vizsgálódnak, addig is egy fedél alatt kell élnie Zaklatottnak a Bántalmazójával.
  Amikor tragédia a végkifejlet, áll mindenki, döb-döb-döb-döbbenettel, egyesek osztják az észt, mit-hogyan-mikor-kinek kellet volna csinálnia, lerágják a gumicsontot és szörcsögve várják a következőt.
  Gyalázat.”
 • 49. bambinaXX 2012. március 21. 06:08
  „"hétkor pucoltam a marhapörköltet <moderálva>!"
  :)
  mindamellett szerintem sem érdemelt ennyit, 1év után feltételesen kijöhetne.. de nembaj ha ül - kissé elgondolkozik, hogy kell viselkedni. bár ezzel még lehet világot megváltani: mennyien vannak, akik szintétn nem tudják hogy kell viselkedni!
  Ezt a "családon belüli" dolgot meg nem értem: hisz csak barátnője volt, nem voltak 1 család!?”
 • 48. Martynko 2012. március 21. 00:12
  „valamiert nem sajnalom ha annyira igaza van be tudta volna bizonyitani.”
 • 47. Ferrer 2012. március 20. 23:19
  „Szerintem sem érdemelt meg ekkora büntetést. Rengeteg az a 4,5 év, főleg így, hogy állítólag kézzel fogható bizonyíték sincs ellene.
  Az a rögtönzött hippimegmozdulás meg érdekes egy jelenség volt a bíróság előtt.”
 • 46. igazságkereső 2012. március 20. 21:48
  „Senki n veszítse el higgadtságát a Damu féle ügyvédi viselkedés miatt! Amit Ruttner György dr. művelt a büntető per során, az minden józan észt felülmúl és nagyon remélem, hogy a T.Kúriát nem fogja megtéveszteni Ruttner dr. látványtervezése és azt is remélem, hogy a budapesti Ügyvédi Kamara etikai bizottságának is lesz néhány keresetlen szava Ruttner dr. ügyvédhez méltatlan viselkedéséhez!”
 • 45. W666W 2012. március 20. 21:03
  „37. Besenyő_Pistabácsi 2012.03.20. 18:39
  Teljesen igazad van SŐT a Büdös bíróság még rasszista is volt mi mert rájöttek, hogy kisebbségi , és ezért csinálták ki..Nem beszélve az élettársáról akiröl kiderül, hogy saját Magát verte kékre zöldre és okozott magának sérüléseket csak azért, hogy ezt a szent életü galambfehér lelkü ártatlan színészt elítéljék..Plusz a Nönek még a Kamu vagyonára is fájt a foga csak a galád hazug tervét már nem tudta véghezvinni..Így maradt ez a felháborítóan aljas és nem megalapozott büntetés a szerencsétlen felzárkoztatottnak....
  Sőt ha jobban belegondolok akkor lehet megáll még az is, hogy a barátnője azt is tudta, hogy zsinagógába jár és vallási indíttatású is volt a NŐ cselkedete ????

  Ugye így azért már elég koncepciós szaga van mi ??? :-)”
 • 44. roxper 2012. március 20. 20:44
  „24.

  A (3)-as pont a lényeg és innentől kezdve az egész ítélet viccccc kategória!!!”
 • 43. StencilAtya 2012. március 20. 20:42
  „egyáltalán ki ez?

  4,5 év??akkor miért nem vallotta magát romának?”
 • 42. velemenynyilvanito 2012. március 20. 19:50
  „ez mekkora baromsag !!!!!!!!!!!!!!!!
  neki 4 1/2 ev shtol meg 4 honap borton.
  melyik a jobb a drogos alkesz aki kozveszelyes az uton masok eletet kockaztatja.
  vagy az aki " allitolag megeroszakota" a baratnojet,meg a hasonlo vadak.
  amit a jo porno" szineszek" sem tudtak meg csinalni,hat a csajnak jo ugyvedje volt ezt a szerencsetlent meg jo meg hurcoltak a par ev alatt. a csaj meg tovabb donget majd a szep gazadg milliomos agyakba.”
 • 41. meska 2012. március 20. 19:21
  „Most félretéve a hímsovinizmust, meg a feminizmust: a mélyentisztelt alperes kurtizánt is elítélték?”
 • 40. Queenmargareth 2012. március 20. 19:19
  „bár a bevérzések, ütések..sosem tudom meg, mit kaptak volna azok a mentősök, akik engem vertek szét.Pszichés est ezért közölték senki nem hisz nekem, így is lett.”
 • 39. Queenmargareth 2012. március 20. 19:08
  „Aha, most olvasom, miket tett ezek szerint megérdemli bőven!”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres rablás egy böhönyei pénzintézetben

A rablás során senki nem sérült meg. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a bűncselekmény… Tovább olvasom