Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Nem lesz ítélethirdetés szerdán a móri ügyben

Elmarad a nyolc halálos áldozatot követelő móri vérengzéssel vádolt Hajdú László büntetőperének szerdai ítélethirdetése. A Fővárosi Bíróság keddi közleménye szerint a tárgyalást egy hét múlva szerdán tartják meg, ugyanezen a napon az ügy másik vádlottja, Kaiser Ede is a bíróság elé áll majd. A bíróság nem indokolta a változást. Korábban úgy volt, hogy Hajdú ítéletét 15-én, szerdán mondja ki a bíróság.
A móri vérengzés elkövetéséért jogerősen életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede perújítási tárgyalásán, október 8-án hallgatta meg a Fővárosi Bíróság tanúként W. Róbertet. A férfi azt mondta: soha, semmilyen kapcsolata nem volt Kaiser Edével, nem tud róla, hogy Kaisernek bármi köze lenne a Móron történtekhez. Az akkor ugyancsak tanúként meghallgatott Hajdú László azt hangsúlyozta, annak idején csupán a médiából értesült a móri vérengzésről, ahhoz Kaisernek semmi köze, ezt egy harmadik tanú is megerősítette.

A perújítást idén áprilisban rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla, mert az újabb bizonyítékok alapján feltehetően nem Kaiser Ede követte el a móri bankrablást, sőt, valószínűleg nem is járt 2002. május 9-én a 8 halálos áldozatot követelő bűncselekmény helyszínén. A hatóságok korábban Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsították a móri mészárlással. A Fővárosi Bíróság 2004 decemberében a móri vérengzés és más fegyveres rablások miatt Kaiser Edét tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, ezt 2005 októberében emelte jogerőre a Fővárosi Ítélőtábla. Időközben a gyanú két másik férfire, W. Róbertre, és N. Lászlóra terelődött, akiknek bűnösségét tárgyi bizonyítékok, megtalált lőfegyverek, lábnyomok és ujjlenyomatok is valószínűsítik. N. László közben öngyilkos lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs döntés a Sportkórház jövőjéről

Továbbra is bizonytalan az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) ismertebb nevén a Sportkórház… Tovább olvasom