Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Nincsenek sorok az adóbevallás miatt a fővárosi postákon

Péntek délután nem voltak sorok a budapesti postákon, a személyi jövedelemadó (szja) bevallás utolsó napján szokásos korábbi tumultus feltehetően azért szűnt meg, mivel egyre többen interneten adják be a bevallásukat - mondta Hüse Marianna, a Magyar Posta szóvivője az MTI-nek.
Az éjfélig nyitva tartó, a Nyugati pályaudvar melletti 62. számú postán a munkaidő végével, 4 óra után várnak némi élénkülést, de várhatóan este 9 órára lecseng a forgalom.

A szóvivő esti körképe szerint a 72. számú postán a Keleti pályaudvarnál egész nap, így este is enyhe volt a forgalom, igaz valamennyi ablak nyitva volt. Élénkülést várnak a Mammut Bevásárlóközpontbeli postahivatal este 9 órai zárása után, mivel aki azt már nem érte nyitva, egy metró vonalon mehet át a Keletihez.

A Keleti postánál szerdán a csekkforgalom volt élénk, mivel akinek szja befizetnivalója van, annak úgy kellett azt feladnia, hogy péntek éjfélig megérkezzen a NAV-hoz.

A Nyugati postánál este fél nyolckor még sorok álltak, de nyolc órára már kiürült a várakozó tér.

A Mammutban este 8-kor 20 fő várakozott, de aki csak a bevallását akarta feladni, az a bejárathoz helyezett asztalnál ezt gyorsan megtehette.

A Fogarasi úti Tescoban lévő posta folyamatosan, napi 24 órában tart nyitva. Este nyolckor 5 ablak üzemelt és ablakonként heten álltak sorba. Itt csütörtökön este 9 óra után volt egy kisebb roham, amely lehet, hogy pénteken is megismétlődik.

Az internetes bevallás lehetősége előtti években az utolsó bevallási nap délutánján-estéjén a sor vége a posta melletti gyorsétteremig ért, úgy, hogy három-három ember állt egymás mellett. Akkor a posta alkalmazottai zsíros kenyérrel kínálták az adóbevallásuk feladására várakozókat - idézte fel az akkori helyzetet a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. május 20. 23:27
    „Ennyi munkanélküli mellet ez csoda?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hálózati probléma a Telenornál

Sokan jeleztétek, hogy hálózati problémát tapasztaltaltak, mind a hanghívásokban, mind a… Tovább olvasom