Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

November 7-ig lehet pályázni a a Bursa Hungaricára

Évente több mint 34 ezer pályázó részesül támogatásban.
November 7-ig lehet pályázni a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjra a 2014/15-ös tanév tavaszi és a 2015/16-os őszi félévére. Az önkormányzati ösztöndíjrendszer célja a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása az esélyteremtés érdekében.

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján közzétett tájékoztató szerint az ösztöndíjra hátrányos helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozatosként alap- vagy osztatlan képzésen, mesterképzésen vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésen tanulnak, finanszírozási formától függetlenül.

A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű, a felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkeznek, felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos) képzésben vesznek részt.

A többszintű támogatási rendszer pénzügyi fedezetéül három forrás szolgál: a települési önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint – az Emberi Erőforrások Minisztériuma finanszírozásával – a felsőoktatási intézményi költségvetésben megjelenő elkülönített forrás.

Évente több mint 34 ezer pályázó részesül támogatásban, ez éves szinten 2,45 milliárd forint ösztöndíjként történő folyósítását jelenti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szarvasmarhák szorultak a vonat alá

Két szarvasmarhát gázolt el egy személyvonat a Nógrád megyei Szügynél péntek este. Tovább olvasom