Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Ombudsmanhoz fordul a Magyar Orvosi Kamara

A Kamara jogsértőnek és alaptörvénybe ütközőnek tarta az új nyugdíjszabályokat.
Az alapvető jogok biztosához fordult a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az új nyugdíjszabályok miatt, mert jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek tartják - írja a Népszava hétfő számában.

A köztestület tagjainak szétküldött ombudsmani beadvány szerint, túl azon, hogy erős kételyeik vannak a szabályozás, illetve az előírt kormányzati intézkedések társadalmi hasznosságát illetően, a szabályozással létrejött rendszert diszkriminatívnak, jogsértőnek, az alaptörvénybe ütközőnek tartják - ismerteti a napilap.

A MOK arra kérte Szabó Máté ombudsmant, ha egyetért beadványukkal, úgy a rendelkezésére álló jogi eszközökkel kísérelje meg a rendelet végrehajtásának leállítását - számol be a Népszava.

Olvasóink írták

 • 1. oldies 2013. április 05. 09:30
  „Dokik! Talán még nem késő visszavonni a nyilatkozatot az óriási átverések miatt:
  1. átverés: senki nem mondta nekik, hogy a felmondott nyugdíj helyett fizetésként ugyanazt az összeget fogják megkapni nettoban - mivel ennek fedezete a nyugdíjkassza lenne, és ott csak a már nem adózó eddig folyósított nyugdíj összegéig van fedezet, a felbruttósítás már jelentősen megemelné a nyugdíjkassza terheit. Ennek kompenzálását sem ígérte senki.
  2. átverés: a továbbfoglalkoztatás ideje (évei) nem számítanak nyugdíjszerző időnek, tehát az azt követően esetleg ismét nyugdíjba kerülő orvos (eü dolgozó) ugyanannyi jogszerző idővel fog rendelkezni, mint jelenleg.
  3 átverés: a továbbfoglalkoztatás alatt kapott jövedelem nem képezi az új (megismétlődő) nyugdíjszámítás alapját, hisz az ugyancsak jelentős nyugdíjemeléshez vezetne - amit persze a nyugdíjkassza (a költségvetés) szintúgy nem akar.
  4. átverés: bármi probléma adódik - eü. állapotromlás stb. -, a nyugdíjba való visszatérés nem lesz automatikus, ismét kérelemre a Nagyvezír - Orbán - engedélyével, újonnan megalázó és hosszas eljárás után lehetséges. Persze lehet abban is bíznak, hogy az orvos ténylegesen a haláláig dolgozik majd.
  Továbbfoglalkoztatott orvosok FOGJATOK ÖSSZE ÉS VONJÁTOK VISSZA A NYILATKOZATAITOKAT, ez a kormány csak az erőből ért, még mindig nem fogtátok fel?
  Salgótarjánban két hónapja nem fizetik ki az ügyeleti díjat, mert a polgármester-asszony - Fidesz - nem volt hajlandó aláírni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Navracsics Tibor levelére kíváncsi az MSZP

A miniszterelnök helyettes az ET főtitkárának írt levelére kíváncsi az ellenzék, hogy betartja-e a… Tovább olvasom