Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Orbán Viktor: Magyarország felívelő korszak küszöbén

Több mint egy évtizede nem produkált olyan jó eredményeket a magyar gazdaság, mint ma - mondta Orbán Viktor évértékelő beszédében.
A Millenáris Teátrumban tartotta évértékelő beszédét Orbán Viktor. Az MTI jelentése szerint a kormányfő úgy vélte, Magyarországon negyven év után először csökken a rezsi, nő a foglalkoztatottság és a minimálbér, évtizedek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, bővül a gazdaság. Orbán Viktor szerint a kormány megvédi, sőt növeli a nyugdíjak értékét, és évek óta három százalék alatti a költségvetés hiánya.

Budapest, 2014. február 16. Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédét tartja a budapesti Millenáris Teátrumban 2014. február 16-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Orbán Viktor évértékelő beszéde a budapesti Millenáris Teátrumban (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Orbán Viktor a 2010-es választási győzelmet úgy jellemezte, hogy 2010-ben valójában rendszerváltás történt, húsz év alatt a második. A kormányfő azt mondta erről: a posztkommunista rendszer húsz év alatt nem tudta bizonyítani fölényét a régivel szemben, ezért az embereknél "betelt a pohár", második rendszerváltásra volt szükség. A magyarokat új nemzeti és politikai közösséggé kellett szervezni, ezért volt szükség új alaptörvényre, az ország szuverenitását helyre kellett állítani, rendet kellett teremteni, és új, igazságosabb közteherviselést biztosító megállapodást kellett kötni az emberekkel - mondta a miniszterelnök.

Orbán szerint Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll. Szerinte ezen a küszöbön "kell együtt átlépnünk", amihez ki kell tartani a "világos, egyenes beszéd mellett", és nem szabad visszacsúszni a "hímezés-hámozás" világába, ahol egy "ordas nagy hazugságról" azt mondják, nem bontották ki az igazság minden részletét. Orbán Viktor szerint lassan visszatér a magyarok önbizalma. "Elegünk lett abból a politikából, amely mindig csak azt lesi, hogyan feleljünk meg" például a Nyugatnak, a bankároknak vagy a külföldi sajtónak - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Magyarország már nem az az ország, mint amelyik négy éve volt - mondta a miniszterelnök. Azzal, hogy megváltoztattuk a jelenünket, megváltoztattuk a jövőnket is, más jövőnk lesz, mint amit a londoni vagy a brüsszeli jósdák papjai jövendöltek nekünk, már ha a szavazók is így akarják" - közölte Orbán.

Szólt arról is, hogy a multik és a fogyasztók, a bankok és a devizahitelesek közötti konfliktusokat nem ők robbantották ki, már a kormányváltáskor is folyamatban voltak, és Magyarország mindenhol vesztésre állt. "2010-ben azt kellett eldöntenünk, hová állunk a ringben, és mi a piros-fehér-zöld sarkot választottuk. Azóta több menetet is megnyertünk, de a küzdelemnek nincs vége" - hangoztatta. "Ne hagyjuk, hogy elvegyék a rezsicsökkentést, a gyermekek után járó adókedvezményt, a bérek növekedését, a gyed extrát, az időskor biztonságát" - mondta.

Az április 6-i parlamenti választáson újra meg kell mutatni: "erősek és egységesek vagyunk" - jelentette ki Orbán beszéde végén. "Mutassuk meg: nem gazsulálunk senkinek, mutassuk meg, hogy a magunk útját fogjuk járni" - mondta a kormányfő hét héttel az országgyűlési választás előtt, hozzátéve, hogy "ha nem mi irányítjuk a saját életünket, valaki más fogja". "Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek, mert holnap reggel indulunk! Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" - zárta félórás beszédét Orbán Viktor a teltházas Millenáris Teátrumban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatos lottó nyerőszámai. Nincs telitalálat

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a… Tovább olvasom