Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Öt miniszter több mint hatmillió forinttal távozik

A Bajnai-kormányból öt miniszter kapja meg a tárcavezetői tisztség megszűnésekor járó legmagasabb juttatást, több mint hatmillió forintot.
Bajnai Gordonnak 3 havi juttatás jár. A távozó tárcavezetőknek a ki nem vett szabadságukat is megváltják, ennek pontos összegét azonban csak később lehet megmondani. Az állami vezetők juttatásairól szóló törvény szerint Kiss Péter társadalompolitikai, Gráf József földművelésügyi, Szekeres Imre honvédelmi, Hiller István oktatási és Herczog László szociális miniszternek jár a hat havi fizetés - ami bruttó 6.611.400 forint - mivel legalább három évig betöltötték a tárcavezetői posztot.

Bajnai Gordon miniszterelnöknek 3 havi juttatás jár, ami bruttó 4.522.200 forint. Az MTI úgy tudja, ezt az összeget és a szabadságmegváltást is - csakúgy mint a kormányfői fizetését – jótékony célra ajánlja fel.

Kilencen, Molnár Csaba kancelláriaminiszter, Juhász Gábor titokminiszter, Székely Tamás egészségügyi tárcavezető, Szabó Imre környezetvédelmi miniszter, Hónig Péter közlekedési tárcavezető, Balázs Péter külügyminiszter, Varga István gazdasági tárcavezető, Varga Zoltán önkormányzati, valamint Oszkó Péter pénzügyminiszter három havi juttatásra jogosultak, mivel három évnél rövidebb ideig, de legalább egy évig töltötték be tisztségüket. Ez bruttó 3.305.700 forint.

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter kevesebb, mint egy évet töltött vezetői beosztásban, így neki nem jár pénz a távozásakor.

A távozó államtitkárok közül heten - Baja Ferenc, Csizmár Gábor, Iváncsik Imre, Gőgös Zoltán, Burány Sándor, Arató Gergely, Simon Gábor - hat havi, vagyis bruttó 5.983.200 forintot kapnak. Tizenhárman - Hegedüs Dóra, Tordai Csaba, Ujhelyi István, Vojnik Mária, Vadai Ágnes, Avarkeszi Dezső, Kling István, Oláh Lajos, Szabó Vilmos, Varju László, Jauernik István, Katona Tamás és Korózs Lajos - három havi juttatásra jogosultak, így bruttó 2.991.600 forint jár nekik.

A távozó minisztereknek és államtitkároknak járó juttatásokat posztjuk megszűnését követő 15 napon belül kell kifizetni.

Olvasóink írták

 • 3. KolompárRómeó 2010. május 29. 13:25
  „Ebben az az aljasság, hogy ők határozott időre vállalták a "munkát". Azaz tudták, hogy eddig tart. Azaz nem kirúgták őket. Érdekes módon az aljanép (értsd: akiknek a befizetett adójából kapnak EZEK pénzt) fizetését nem így szabályozzák.”
 • 2. Falcao 2010. május 29. 11:16
  „Tiszta szerencse,hogy nálunk nincs válság...”
 • 1. gróf 2010. május 29. 10:56
  „"Bajnai Gordonnak 3 havi juttatás jár" -------- azaz 3 forint!

  "Bajnai Gordon miniszterelnöknek 3 havi juttatás jár, ami bruttó 4.522.200 forint. Az MTI úgy tudja, ezt az összeget és a szabadságmegváltást is - csakúgy mint a kormányfői fizetését - jótékony célra ajánlja fel."

  Így korrekt!
  Többiek példát követnek vagy a józan eszüket?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A multinacionális cégek több adókedvezményt kaptak

Csaknem dupla mértékű adókedvezményekkel támogatta az elmúlt években a magyar állam a… Tovább olvasom