Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Ózdon kocsivizsgálat nélkül indítottak volna vonatot

A kötelező kocsivizsgálat nélkül indítottak volna el egy vonatot a sztrájkban részt nem vevő vasutasok vasárnap kora reggel Ózdon.
A sztrájkot szervező Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) internetes oldalán olvasható bejegyzések szerint a Személyszállítási Szolgáltatási Központ vezető-helyettese avatkozott közbe, és akadályozta meg a vonat kocsivizsgálat és fékpróba nélkül közlekedését. A sztrájkot percről-percre követő bejegyzésekből kitűnik, hogy kelet- és észak Magyarországon egyre nagyobb a sztrájk támogatottsága.

Percről-percre tájékoztat a sztrájk eseményeiről a VDSZSZ internetes oldala. A bejegyzéseket a sztrájkban résztvevők információi alapján vezetik. Ezek alapján kiderül, hogy Egerben is sztrájkol a kocsivizsgáló, a legtöbb jegyvizsgáló és a gépkísérő. A sztrájkot korábban nem támogatta a másik nagy vasutas érdekvédő csoport, a Vasutasok Szakszervezete. A VDSZSZ egyik bejegyzése szerint azonban van olyan VSZ tag - például Egerben is egy jegyvizsgáló - aki részt vesz a munkabeszüntetésben.

A VDSZSZ szerint Ózdon a sztrájkban részt nem vevő dolgozók megpróbáltak a kötelező fékpróba és kocsivizsgálat nélkül elindítani egy vonatot. Ez veszélyeztetheti az utasokat, így az indítást éppen a munkáltatót képviselő Személyszállítási Szolgáltatási Központ vezető-helyettes akadályozta meg.

A Független Hírügynökséget a területi szakszervezeti képviselők korábban úgy tájékoztatták, hogy Észak- és Kelet-Magyarországon a vonatok nagy része nem indult el.

A VDSZSZ azonban szombaton arra kérte a sztrájkolókat, hogy nyílt pályán ne engedjenek vonatot vesztegelni. Ezzel kapcsolatban Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a konkrét esetről egyelőre nem tud, de az bizonyos, hogy nem engednek el egyetlen vonatot sem a kötelező vizsgálatok nélkül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 helyett csak 7 vonat indult el Kelet-Magyarországon

Reggel fél hétig a menetrend szerinti 50 helyett mindössze 7 vonat indult el Szabolcs-Szatmár-Bereg,… Tovább olvasom