Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Perrel fenyeget a Magyar Orvosok Szövetsége

A MOSZ többek között azt szeretné elérni, hogy tömeges felmondás esetén ne lehessen munkára kényszeríteni az orvosokat.
Az Európai Bírósághoz fordul a Magyar Orvosok Szövetsége (MOSZ), ha a döntéshozók nem vonják vissza azt a módosítást, amely például tömeges felmondás esetén munkára kényszeríthetné az orvosokat.

A Magyar Nemzet a keddi számában a vízközmű-szolgáltatásról szóló törvényjavaslatban elfogadott jogszabállyal kapcsolatban a MOSZ álláspontját idézi, amely szerint egészségügyi válsághelyzetté lehet minősíteni olyan helyzetet, amikor az egészségügyi dolgozók tömegesen élnének a felmondás vagy az önként vállalt túlmunka megtagadásának eszközével.

Bélteczki János, a MOSZ elnöke a cikk szerint úgy látja: "...a törvény erejénél fogva a katasztrófa-egészségügyi ellátásra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni, és akkor az orvosokat 'rabszolgaként' rendelhetik ki az ország bármely pontjára".

A MOSZ arra hivatkozva igyekszik elérni az igazgatási szabályok módosítását, hogy a valódi katasztrófa-helyzeten kívül az ne adhasson korlátlan hatalmat a kormánynak az egészségügyi dolgozók felett.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke szerint - olvasható a Magyar Nemzetben - a jogszabállyal egyre inkább azt érik el, hogy "még többen csatlakozzanak az akciókhoz".

Olvasóink írták

  • 1. klj-54 2012. január 10. 08:03
    „Én elengedném a pereskedőket hiszen nem őértük kár!
    Őket csak a pénz érdekli, menjenek Isten hírével ahova akarnak.
    Persze miután a képzésüket kifizették.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átcsoportosítás: 500 millió jut a hungarikumokra

A magyar nemzeti értékekről tizenhárom tagúra tervezett hungarikum-bizottság fog dönteni. Tovább olvasom