Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

Pesszimistábbá váltak a gazdasági várakozások októberben

Októberben jelentősen romlott a GKI gazdaságkutató által készített konjunktúra-index. Az év legrosszabb mutatóján belül az üzleti várakozások jelentősen pesszimistábbak, a fogyasztói hangulat viszont csak kisebb mértékben lett borúsabb.
A termelő szférán belül az ipari bizalmi index októberben idei mélypontjára süllyedt, sőt, két éve nem voltak ennyire pesszimisták az ágazat szereplői - derül ki a GKI-nak az Európai Unió támogatásával készült vizsgálatából. Szintén hónapok óta esik a kereskedelem bizalmi indexe. Az inflációs várakozások némileg csökkentek, de az élelmiszer-kereskedelemben erőteljesebb drágításra készültek.

Nagyot zuhant a szolgáltató szektor hangulata, különösen a várható forgalom megítélése miatt. Egyedül az építőipar bizalmi indexe növekedett, minimális mértékben. A fogyasztói bizalmi index a nyár vége óta mutat romlást. A lakosság pesszimistábban ítéli meg saját pénzügyi helyzetét és rövid távú megtakarítási képeségét, valamint a munkanélküliség alakulását. Erősödtek az inflációs várakozások is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberben házhoz megy a szoftverrendőrség

Széleskörű tájékoztató kampányba kezd novemberben a BSA, amelyet a köznyelvben csak… Tovább olvasom