Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Portik-Laborc - Gyurcsány nem lát szégyellni-, takargatni valót

Nem lát szégyellni-, takargatnivalót Portik Tamás és Laborc Sándor találkozói kapcsán Gyurcsány Ferenc, aki szerint a nyilvánosságra került dokumentumok manipuláltak.
A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteki szegedi  sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, miniszterelnökként nem volt  tudomása ilyesfajta operatív titkosszolgálati akciókról. Mint  mondta, Laborc Sándor titkosszolgálati vezetőként azért találkozott  Portik Tamással, hogy információkhoz jusson a politikai világával  korrupt kapcsolatokat ápoló rendőrökről, ügyészekről, bírókról.  

"Ez a titkosszolgálat dolga. Onnan kell információt szerezni,  ahol van, a bűn világáról a legtöbb információ a bűn világának  környékén van" - mondta a képviselő.  

Laborc Sándor szabályozott módon, dokumentált körülmények között  találkozott Portik Tamással, beszélgetésükről a titkosszolgálat  eszközeivel készült felvétel, az elhangzottakat jegyzőkönyvezték, a  dokumentumokat irattározták - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc.  

A politikus úgy véli, a találkozókról nyilvánosságra hozott  leiratokat azonban manipulálták, a lényeg a nyomdafesték, a  kitakarások mögött van. Szemléletes, hogy az időben hosszabb ideig  tartó találkozóról készült leirat a rövidebb - hívta fel a figyelmet  a pártelnök.  

A nyilvánosságra került anyagokból semmit nem tudunk meg a  találkozóban kulcsszerepet játszó politikai, rendőrségi, ügyészségi,  bírói összefonódásokról, ezek rendre ki vannak húzva - mondta a  korábbi kormányfő. Hozzátéve: feltételezhető, hogy a vágatlan  anyagban több gyanú is megfogalmazódik fideszes politikusokkal  szemben.  

Gyurcsány Ferenc szerint a média közreműködésével elindult  végtelenül tisztességtelen lejáratókampány beleillik a Fidesz  botránypolitizálásába.  

Ha a kormány úgy gondolja, hogy Laborc Sándor bűnt követett el,  akkor hivatalból indítson eljárást ellene, tegye meg feljelentést,  ha viszont nincs ilyen, hagyják abba a mocskolódást – jelentette ki  a honatya.  

Portik Tamás, az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiről ismert  Energol Rt. egykori igazgatója és Laborc Sándor korábbi  titkosszolgálati vezető közötti két megbeszélésről készült  hangfelvétel titkosságát hétfőn oldotta fel az Alkotmányvédelmi  Hivatal, az anonimizált leiratokat kedden feltették az Országgyűlés  nemzetbiztonsági bizottsága honlapjára. A dokumentumok szerint  2008-ban két alkalommal találkozott egymással Portik Tamás és Laborc  Sándor, két másik ember társaságában. A megbeszéléseken készült  hangfelvételek szerint Laborc a Portiktól származó, közéleti  szereplőkre terhelő információkat a nyilvánosság előtt akarta  felhasználni. A hangfelvételek leirataiból kiderül, Portik félt  attól, hogy 2010-ben a baloldal elveszti a választásokat, és mindent  megtett volna, amit kérnek tőle.

Olvasóink írták

  • 2. zero 2013. április 26. 16:37
    „Gyurcsány Ferenc szavazói http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GqX94CZykZo”
  • 1. Mozimasiniszta 2013. április 26. 15:36
    „hogy esne kijaszeme...há...mér nem látja ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az MSZP, Gyurcsány és Bajnai a Portik-Laborc ügyért

A Fidesz szerint elsősorban azokat terheli politikai felelősség a Portik-Laborc-ügyben, akiknek kormányzása alatt Laborc Sándor titkosszolgálati vezető lehetett. Tovább olvasom