Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Rágalomról beszél és jogi lépésekre készül Borovszky Tímea

Nem keveredett pénzügyi visszaélésekbe - ezt mondta Borovszky Tímea. Az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályának vezetője szerint Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram volt programigazgatója hamisan vádolja őt és a főosztályt.
Hozzátette, hogy alapos vizsgálatot kért a minisztériumtól, ez várhatóan egy-két hetet vesz majd igénybe. Elmondta azt is, hogy jogi lépéseket is tesz. Nagy Attila viszont továbbra is azt állítja, hogy a főosztály lehetetlenítette el a hátrányos helyzetű egyetemistákat, főiskolásokat segítő programot, amely februárban meg is szűnt.

Nagy Attila, a Katapult program egykori igazgatója az oktatási miniszterhez címzett hétfői nyílt levelében egyebek mellett azt állította, hogy pénzügyi visszaélésekbe keveredett az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályvezetője, Borovszky Tímea. Kijelentette, hogy az általa megismert dokumentumokból akár arra is lehet következtetni, hogy a főigazgatóság "megbízásonként a díj 11-12 százalékáért saját érdekeltségébe tartozó cégek, alapítványok közbeiktatásával, teljesítés nélküli kifizetésekkel igyekszik jogosulatlanul felhasználni".

Nagy Attila szerkesztőségünknek elmondta, hogy az esélyegyenlőségi főosztály lehetetlenítette el a mentorprogramot, amely végül februárban meg is szűnt. A volt programigazgató közölte, hogy kedden meghallgatta az oktatási tárca, ahol egyrészt tart a főosztály munkájának átfogó vizsgálata zajlik, másrészt az esetleges pénzügyi visszaélésekkel kapcsolatban is vizsgálódnak.

Borovszky Tímea cáfolta Nagy Attila állításait. Az oktatási tárca esélyegyenlőségi főosztályának vezetője elmondta, hogy hamisan vádolja őt és a főosztályt a volt programigazgató. Hozzátette, hogy azt kérte a szakminisztériumtól, hogy alaposan vizsgálja ki az ügyet. Ezután pedig jogi lépéseket fog tenni - fogalmazott Borovszky Tímea.

A Katapult Mentorprogramot még 2005-ben indította az oktatási minisztérium azzal a céllal, hogy segítse a hátrányos helyzetű fiatalokat felsőfokú tanulmányaikban. Idén februárban azonban megszűnt a program, mert az azt működtető HÖOK a Hallgatókért Alapítvány nem írta alá a szerződést.

Olvasóink írták

 • 1. dodó 2009. február 25. 21:39
  „"Cigánybűnöző hivatalnok bukott le

  Fegyelmi a roma hivatalnok ellen
  Különösen nagy összegre, bűnszervezetben elkövetett csalással vádolja Borovszky Tímeát, az oktatási tárca roma származású esélyegyenlőségi főigazgatóját a Katapult Mentorprogram igazgatója, Nagy Attila
  /Magyar Nemzet/"

  Most már csak annyit lehet kérdezni: van egyáltalán EGYETLEN olyan cigányvezető, roma származású jog/fajvédő, aki NEM bűnöző?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vállalhatnak másodállást a rendőrök a Provident Zrt.-nél

Nem vállalhatnak másodállást a hivatásos állományú rendőrök a Provident Zrt.-nél. Az országos… Tovább olvasom