Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rendőr-ügy: adócsalás lehet a vád V. László ellen

Al Capone esete lebeghet a V. László ügyében eljáró ügyészek szeme előtt: talán az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyítható vád ellene - írja a Népszabadság szerdai száma.
A lap szerint a nyomozó ügyészség azt a szisztémát másolja, amellyel annak idején sikerült Al Caponét is lebuktatni és börtönbe küldeni: V. László érdekeltségeinek a pénzügyeit, illetve az egyes érdekeltségek közti pénzmozgásokat vizsgálják. Nem zárható ki, hogy a nyomozás végén nem is a korrupció, sokkal inkább az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyított bűncselekmény, amellyel a szórakozóhely-birodalom tulajdonosát megvádolják majd.

A Népszabadság úgy tudja, a nyomozó hatóság már megtalálta V. László cégeinek feketekönyvelését, és külön e célra berendelt, előzőleg gondosan ellenőrzött adóellenőrökkel vizsgáltatja a lefoglalt dokumentumokat, illetve összevetik az iratokat a legális könyveléssel.

Az ügyészségi nyomozók nem csak a rendőrségen kutakodnak V. László kapcsolatai után, más hatóságoknál is keresik azokat, akik pénzért vagy más előnyökért segítettek megelőzni vagy legalábbis előre jelezték az esetleges ellenőrzéseket - értesült a lap.

Nagy Gábor ügyvéd szerint védencének, V. Lászlónak az ügye jogtörténeti kuriózum: ő az első Magyarországon, akit bűnszervezet irányítójaként elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítottak meg anélkül, hogy megnevezték volna a bűnszervezet tagjait és azt a bűncselekményt, amelynek az elkövetésére összefogtak. Nagy Gábor szerint úgy tűnik, hogy V. László egyszemélyes bűnszervezetet irányított.

Az ügyvéd úgy vélekedett, azért volt olyan sürgős bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel is meggyanúsítani, mert ez a minősítés jogot ad a hatóságoknak arra, hogy a gyanúsított hozzátartozóinak személyes vagyonára is rátegyék a kezüket, ami tudomása szerint meg is történt a napokban.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a gyanúsítás módosításában nevesítették V. László jelenleg házi őrizetben lévő bűntársát, valamint utalásszerűen azokat a rendőröket, akiket az ügyben gyanúsítottként már kihallgattak. Fazekas a lap szerint sejteni engedte, hogy esetleg a nem túl távoli jövőben a letartóztatott rendőrökkel is közlik majd, hogy immáron bűnszervezet tagjaiként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják őket.

Olvasóink írták

 • 3. Emberségetavilágnak 2012. augusztus 08. 16:14
  „Ötödik László, mint egyszemélyes hadsereg, meg az ő kettős kettős könyvelése.”
 • 2. papika56 2012. augusztus 08. 16:01
  „Maffia bűnbanda.
  Zárolták az 500 milliós bankszámlaszámát...is .
  Hááát ez jóóóó ! mikor neki heti bevétele volt ennyi !A többszázmilliárdot kivitte már régen külföldre.Amit itthon találtak --csak aprópénz !
  Nem találnak rajta fogást--csak adócsalást ! Pedig : kébítószer, vesztegetés, gyilkosságok .....stb. min. életfogytiglan !”
 • 1. klj-54 2012. augusztus 08. 08:51
  „Simicska, Orbán, Lézer Janó mikor kerül sorra?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízezer forintba kerülhetnek a tankönyvek, tanszerek

Az új tanévet csaknem 1,3 millió diák kezdi meg. A nemzeti tanévnyitót szeptember 2-án Pécsett, a… Tovább olvasom