Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

˝Részvételi demokrata˝ lesz Lendvai Ildikó

A Népszabadságnak nyilatkozó szocialista politikus 2014 után visszavonul a parlamenti munkából.
"Részvételi demokrata" lesz a következő választás után a parlamenti munkából visszavonuló Lendvai Ildikó. A szocialista politikus a Népszabadságnak adott interjúban beszélt erről.

A képviselő - aki korábban az MSZP elnöki, illetve parlamenti frakcióvezetői tisztét is betöltötte - a lapnak elmondta, azt a helyzetet tudomásul kellett vennie, hogy 2014 után feleakkora lesz az Országgyűlés, mint most. "Ráadásul kéretlenül bár, de jómagam is telekiabáltam az országot a demokratikus erők együttműködésének prófétájaként. Ez pedig azt jelenti, hogy nem minden egyes helyre aspirálhat majd kizárólag a szocialista párt, így aztán egyszerűen nem ízléses, ha húszévnyi képviselőség után két karral kikönyöklök magamnak egy széket" - fogalmazott.

Hozzátette: azt még nem tudja, van-e önbecsapás abban a hitében, hogy a fontos feladatok 2014 után nem csak a parlamentben lesznek. Szerinte mindenki érzi annak szükségét, hogy az emberek ne csak négyévente szólhassanak bele a demokrácia működésébe. Szavai szerint ennek csatornáit, mechanizmusát még senki sem dolgozta ki rendesen, pedig nemcsak a kormányt kontrolláló valódi parlamentarizmust kell helyreállítani, ideje kiépíteni a folyamatos társadalmi kontrollt a parlament felett is. Ezen akarok gondolkodni és dolgozni. Én leszek a "részvételi demokrata" - fogalmazott Lendvai Ildikó.

A politikus arról is beszélt, hogy ha van valamiért lelkiismeret-furdalása az egyéves pártelnöki munkássága miatt az azért volt, mert az MSZP erkölcsi renoméját nem tudta megvédeni. "Nem volt elég erőm vagy tehetségem, ügyességem hozzá (...) mindig csak szaladtunk az események után" - mondta a Népszabadság keddi számában megjelent interjúban.

Lendvai Ildikó úgy értékeli, a Fidesznek el kell veszítenie a választást és ezzel együtt Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök személyi kultuszát, hogy a Fideszből hosszú távon is élet- és hitelképes jobboldali párt legyen.

Olvasóink írták

 • 3. babar 2013. január 08. 21:25
  „Ezek még mindig nem értették meg, hogy bárki, csak soha többé mszp?!”
 • 2. kipkop 2013. január 08. 11:42
  „Legyen inkább csendes nyugdíjas, olvassa a nagy kommunista szerzők összes műveit.”
 • 1. Cillit_bang 2013. január 08. 10:43
  „RÉSZVÉTELI DEMOKRATA!!!!! Hahahahahaha!
  Röhögőgörcsöt kaptam!
  A politikus arról is beszélt, hogy ha van valamiért lelkiismeret-furdalása az egyéves pártelnöki munkássága miatt az azért volt, mert az MSZP erkölcsi renoméját nem tudta megvédeni. "Nem volt elég erőm vagy tehetségem, ügyességem hozzá (...) Jajajajajajajaj!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaságpolitikai kérdésekkel folytatódik az ellenzéki egyeztetés

A keddi tárgyaláson az LMP, az Együtt 2014 és a 4K! nem vesz részt. Tovább olvasom