Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Siófok nem szeretne a buliturizmus fellegvára maradni

Elkészült Siófok következő három éves marketingstratégiája egy uniós projekt keretében, amely újra pozícionálná a települést az ország turisztikai kínálatában, szakítva a buliturizmus-imázzsal - ismertette Hoffmann Henrik, a projektet jegyző Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület (SFTE) elnöke kedden sajtótájékoztatón.
Az új marketingstratégia ahhoz nyújt segítséget, hogy Siófok a buli-turizmus fellegvárából átalakulhasson egy fiatalos, családias, élménydús üdülőhellyé - mondta Hofmann Henrik, aki a helyi Residence Hotel igazgatója is egyben.

Kifejtette, a 19 éve alakult SFTE tagsága jelenleg 265 turisztikai szolgáltatást nyújtó szervezetből, illetve magánszállásadóból áll, amely az ország egyik legnagyobb turisztikai desztináció-fejlesztési projektjét valósíthatja meg egy tavaly elnyert 57 millió forintos uniós támogatás révén. Ennek segítségével a szervezet számára lehetővé vált, hogy mint a város idegenforgalomban érdekelt és érintett közössége, szakembergárdája, részben átvegye Siófok turisztikai életének irányítását az önkormányzattól.

A közel 20 millió forintos önerőt igénylő projekt részeként két "vandálbiztos" kültéri terminált állítanak fel, amelyikből az egyik kísérleti jelleggel megkezdte kedden a működését a nagystrandnál. Ezen a város programjait, híreit, turisztikai kínálatát tekinthetik meg az érdeklődők. Újdonság a helyi Tourinform irodában beindított E-Contact szolgáltatás is, amely napra készen ad információt az adott napi szabad szálláskapacitásokról és áraikról. A támogatási keretből az iroda új informatikai rendszert is kap 2011 őszére. (A civil egyesület által működtetett, a város jelképének számító víztoronynál található Tourinform iroda a víztorony felújításának idejére ideiglenes helyre költözött).

Az elnyert támogatás fedezi - az önkormányzat 65 százalékos támogatása mellett - az iroda működési költségeit öt éven át. Az egyesület saját honlapot üzemeltet, új turisztikai kiadványt készített a térség látványosságairól, programjairól, és folyamatos oktatásban, továbbképzésben részesíti tagjait, dolgozóit. A pályázati támogatásból oktatást és work shop programot szerveztek a település egészségügyi szolgáltatói és szállodai értékesítői részére annak érdekében, hogy mielőbb komplex egészségturisztikai termékek létrehozásával léphessenek ki a piacra.

Hoffmann Henrik az idei szezonról szólva elmondta, az eddigi előfoglalások 3-5 százalékkal kedvezőbben alakultak, mint egy évvel korábban. A siófoki turisztikai szolgáltatók arra számítanak, hogy sikerül kimozdulni a gazdasági válság okozta holtpontról, és ha lassan is, de elindul a forgalomnövekedés a balatoni turizmusban, alapvetően a belföldi turizmusnak köszönhetően. A szakember szerint a magyar termék-vásárlás mintájára érdemes lenne mozgalommá alakítani a balatoni üdülést, hiszen ezzel is hazai munkahelyeket lehetne megmenteni.

Olvasóink írták

  • 1. CsImre 2011. június 21. 22:54
    „Ehhez kicsit fel kéne kötni a gatyát. A buliturizmus ugyanis meglehetősen igénytelen. Mit akar a város, ami a folyóparti bicikliútját és gyalogútját leszakadva hagyja egész turistaszezonra, és még csak ki sem táblázza, el se keríti, vagy ahol lezárt budi van a strandon, a vasútállomástól az embernek posztapokaliptikus lázálmai keletkeznek, a közvilágítás pont a hidakon hiányzik olykor...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán Viktor és a kormány lemondását követelte Miskolcon az MSZP

A kormány lemondását, Orbán Viktor miniszterelnök távozását követelték az MSZP szervezésében tartott… Tovább olvasom