Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Szeletelőgépbe esett egy munkás Máriakálnokon

Máriakálnok - A máriakálnoki gombaüzem aprító–, komposztálógépébe esett egy ott dolgozó munkás kedden délután: a helyi férfin a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni. Egyelőre vizsgálják miként került a szalmát apróra daraboló szerkezetbe.
„Az üzemben dolgozók értesítették a mentőket s onnan kaptuk mi is a riasztást: nagy erőkkel vonultunk a helyszínre" – mondta a mentést követően Wandraschek Zoltán a mosonmagyaróvári tűzoltóság főhadnagya, kárhely parancsnok. A máriakálnok határában lévő komposztálóból érkezett jelzés szerint egy munkás belesett a a komposztáló gépbe. „Kiérkezés után azonnal feszítővasakkal körbevágtuk a sérültet, majd kiemeltük: a mentősök azonban már csak annyit tudtak megállapítani, hogy halott" – folytatta a főhadnagy. Hozzátette: azt egyelőre vizsgálják, miként eshetett a szerkezetbe.

A kiérkező tűzoltók már csak a szerencsétlenül járt férfi holttestét tudták kiszabadítani a gépből - Fotó: Cséfalvay Attila
A kiérkező tűzoltók már csak a szerencsétlenül járt férfi holttestét tudták kiszabadítani a gépből
Fotó: Cséfalvay Attila

Ottjártunkkor tűzoltók, mentősök és rendőrök dolgoztak a helyszínen, s a cég „illetékesei" is megérkeztek. Az ő kérésükre ugyanis marcona biztonsági őr először nem engedett bennünket a kerítésen belülre, majd személyi igazolványt kért volna, felírta a rendszámunkat s végül „kivezettek" minket a kerítésen túli területről is. Annyit azonban láttunk: az összezúzott élettelen testet az udvaron letakarták, s várták a körzeti orvos kiérkeztét - írja a Kisalföld.

A lap úgy tudja: a szerencsétlenül járt középkorú máriakálnoki férfi már jóideje a komposztálóban dolgozott. A munkást sem feleség, sem gyermek nem várta odahaza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszterig felhúzhatják az árakat a tőzsdén

Az év utolsó hetében jellemzően emelkedni szoktak az árfolyamok a Budapesti Értéktőzsdén, a… Tovább olvasom