Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Személyi bírságot szabott ki a PSZÁF

Személyi bírságot szabott ki a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár vezetőire a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) ismételt mulasztások miatt.
A felügyelet a hitelintézetnél folytatott vizsgálat nyomán Juhász Bélára, a felügyelő bizottság elnökére a tisztségével 2009-ben elért nettó jövedelme 80 százalékának, Turóczy György igazgatósági elnökre 40 százalékának, Bánszkyné Szepesi Évára, a takarékpénztár ügyvezetőjére pedig 30 százalékának megfelelő összegű felügyeleti bírságot rótt ki a jogszabályi előírások súlyos megsértése, illetve a felügyeleti határozatokban foglaltak teljesítésének elmulasztása miatt.

A PSZÁF ismét teljes körű együttműködésre, adatszolgáltatási kötelezettsége teljesítésére szólította fel a takarékpénztárat. Újra felhívta arra is, hogy tegyen eleget a hitelintézetek befektetéseinek korlátozására, illetve a befolyásoló részesedésre vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek, és az azokkal ellentétesen fennálló állapotot legkésőbb 2010. június 30-ig szüntesse meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott motorral ütközött egy férfi rendőrautónak

Lopott motorral ütközött egy férfi rendőrautónak hétfőn este Budapesten a Nagykőrösi úton. A mentők… Tovább olvasom