Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Tarlós is köszöntötte a 69 éves Albert Flóriánt

Többek között Tarlós István főpolgármester-jelölt is köszöntötte a szerdán 69 esztendős Albert Flóriánt a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület rendezvényén.
"Noha a számokat tekintve csak vizuálisan kerek évfordulót ünneplünk, Albert Flórián olyan egyéniség, akiből nincs több nemhogy a Ferencvárosban, de az egész az országban sem, elvégre ő az egyetlen aranylabdás magyar labdarúgó" - mondta köszöntőjében Takács Tibor, az egyesület elnöke.

Ezt követően Takács felkérte az ünnepelt Albertet, hogy nyújtsa át - egy, a zöld-fehér klub címerével ellátott üveg bor mellett - a tiszteletbeli tagsági kártyát a Fidesz és a KDNP főpolgármester-jelöltjének, aki maga kérte, hogy csatlakozhasson az egyesülethez.

"1959-ben, amikor a válogatott többek között Albert vezetésével legyőzte az NSZK-t 4-3-ra, akkor a fél életemet adtam volna, ha kezet foghatok vele. Ő az egyetlen labdarúgó az Aranycsapat után, aki befért volna a legendás együttesbe" - méltatta az 1967-ben aranylabdás futballistát Tarlós István, aki hangsúlyozta: nem politikusi mivoltában van jelen az ünnepségen, hanem mint elkötelezett Fradi-szurkoló.

Tarlós István egy hatalmas pezsgővel és egy könyvvel lepte meg Albertet, míg az egyesület egy 69-es számmal ellátott ferencvárosi mezt nyújtott át tiszteletbeli elnökének, majd egykori játékostársai és barátai - így többek között Fenyvesi Máté, Rákosi Gyula és Szűcs Lajos - köszöntötték az ünnepeltet.

A Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület másfél éve jött létre, s ezt követően szinte azonnal megállapodást kötött Rieb Györggyel, az FTC akkori elnökével, valamint Berki Krisztiánnal, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság volt vezetőjével, hogy az egyesület múltjának ápolását a hagyományőrző egyesületre bízzák, amely a 2005-ben elhunyt Nagy Béla Fradi-krónikás hagyatékát is őrzi, ápolja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődhet az új debreceni villamosvonal építése

Elkezdődhet a 2-es számú villamosvonal építése Debrecenben, miután a város szerdán átadta a… Tovább olvasom