Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tarlós: valószínűbb, hogy igent mondanék a főpolgármester-jelöltségre

A főpolgármester "marhaságnak" nevezte azt a felvetést, hogy a fővárosi beruházások mostani egyidejű indítása összefüggésben lenne a jövő évi önkormányzati választásokkal.
Ha holnap kérdeznék hivatalosan, akkor valószínűbb, hogy igent mondanék - válaszolta Tarlós István főpolgármester az M1 Ma reggel című műsorában kedden arra a kérdésre, hogy vállalna-e egy újabb ciklust a főváros élén.

Tarlós István "marhaságnak" nevezte azt a felvetést, hogy a fővárosi beruházások mostani egyidejű indítása összefüggésben lenne a jövő évi önkormányzati választásokkal. Mint elmondta: lemaradásban voltak bizonyos, korábban megálmodott - részben uniós forrásokból támogatott - munkák előkészületei, amelyeket az elszámolási határidők miatt kénytelenek voltak párhuzamosan elindítani.

Az 1-es villamos vonalának felújítása és a kapcsolódó forgalomkorlátozások kapcsán azt mondta, valóban volt feszültség, rossz volt a szervezés, ezért azonnali forgalomszervezési intézkedéseket rendelt el. "Nem vagyok teljesen elégedett a Budapesti Közlekedési Központtal" - tette hozzá a főpolgármester.

Tarlós István a fővárosi hajléktalanok ügyével kapcsolatban bírálta az MSZP fővárosi frakciójának vezetőjét. Álláspontja szerint Horváth Csabának akkor kellett volna lakásokat osztogatnia a hajléktalanoknak, amikor Demszky Gábor humánpolitikai főpolgármester-helyettese volt. Álláspontja szerint a jelenlegi városvezetés kezeli humánusan a hajléktalankérdést.

A főpolgármester elmondta: majdnem ezerrel több szálláshelyet biztosítanak a hajléktalanoknak, mint a korábbi vezetés, hajléktalankórházat létesítettek, és a főváros közszolgáltató cégeinél foglalkoztatják őket. Korábban nem volt gondoskodás - jegyezte meg.

Tarlós István megfogalmazása szerint először segítő kezet nyújtanak a hajléktalanoknak, ám aki azt ellöki, annak nem engedik meg, hogy akadályozza Budapest frekventált pontjainak "rendeltetésszerű használatát".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kizárt egy második körös önkormányzati adósságkonszolidáció

Még az önkormányzatoknál olyan tartozásállomány, amelyre a konszolidáció nem terjedt ki, ezek… Tovább olvasom