Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Tengerként hömpölyög a Bódva

Tengerként hömpölyög a Bódva Szendrő felé a Bódva völgyében, több száz embert kellett kiköltöztetni pénteken késő éjjel. Szendrőládnál házak sorai állnak vízben.
Azok a szakemberek, akik átjutottak a méretesebbnél méretesebb vízfolyásokon, az MTI kérdésére pénteken éjfélkor úgy fogalmaztak: Szendrő felé a Bódva völgyben látni sem lehet a szárazföldet, mindössze egy-egy magasabb fa lombkoronája utal arra, hogy nem ott van a folyó medre.

Szendrőládnál házak sorai állnak vízben, a településen több száz embert kellett kiköltözni. A szomszédos Szendrőben már a fél várost víz borítja. Szaniszló János, a település független polgármestere az MTI-nek azt mondta: "itt ekkora víztömegnél már nem lehet védekezni".

A borsod megyei Szalonnán szintén több család kényszerült otthonának elhagyására. A településen átvezető közúton 800 méteres szakaszon ömlik át a víz. A félméteres vízátfolyáson, amelynek a sodrása igen erős, gyakorlatilag szinte lehetetlen átjutni.

Olvasóink írták

 • 3. achilleus 2010. június 05. 09:57
  „"UTÁNUK AZ ÖZÖNVÍZ" - minden téren. (az előző kettő hozzászólásomhoz)”
 • 2. achilleus 2010. június 05. 09:46
  „Például ilyesmire gondolok:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/tobb_mint_ezer_roma_foglalkoztatasaban_segitett_a_projekt/2161762/”
 • 1. achilleus 2010. június 05. 09:25
  „Remélem ez az árvíz /is/ megacélozza Orbán elszántságát, hogy a vészhelyzet alatt az ország lejáratásán ügyködő - hivatali idejében az árvízvédelmet elhanyagoló - bandát a megfelelő szigorral elszámoltassa, a mulasztásokat a felelősöktől kőkeményen számonkérje.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teljes mozgósítás a vám- és pénzügyőrségnél

Teljes készültséget rendelt el a rendkívüli árvízhelyzet miatt péntek délután a központi… Tovább olvasom