Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Tízezernél többen választották az alternatív gázt

Eddig 10 ezernél többen választották az ez év február elsején indult, többségi ukrán kézben lévő EMFESZ Kft. alternatív gázszolgáltatását, amely a mindenkori közüzemi gáznál 8 százalékkal olcsóbban adja az energiát, amivel évente körülbelül 1 havi számla összege takarítható meg.
Biczók András, a társaság kereskedelmi és marketing igazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten elmondta: eddig kizárólag a gas.hu weboldalon keresztül lehetett szerződést kötni a szolgáltatásra, ám a múlt hét péntekétől már lehetőség van papír alapú szerződést is kötni. Kiemelte, hogy egy 2009. február végéig tartó akció keretében a papír alapú szerződést kötők számára is garantálják a 8 százalékos kedvezményt. Akik azonban azután kötnek papíralapú szerződést, azoknak már ennél valamivel alacsonyabb kedvezményt tudnak biztosítani, a magasabb adminisztrációs költségek miatt.

Azt remélik, hogy lakossági ügyfeleik száma a három hónapos akció végére megduplázódik. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki jelzi, hogy szolgáltatót akar váltani, az csak a szerződéskötéstől számított 3 hónap múlva veheti igénybe a kedvezményes árat.

Biczók András kifejtette, hogy a társaság a magyarországi - elsősorban ipari - gázfogyasztás 20 százalékát szolgáltatják, mintegy 3 milliárd köbméter mennyiséggel. Ebből a lakossági földgáz fogyasztás kedvező esetben 2009 végére elérheti a 100-125 millió köbmétert.

Hozzátette: erre a Tesco-Global Áruházak Zrt.-vel kötött megállapodás nyithat lehetőséget, melynek keretén belül jelenleg országosan 9 Tesco áruház Pénzügyi Partner ügyfélszolgálatán is lehet az EMFESZ-szel szerződni.

Hackl Mónika, a Tesco Kommunikációs vezetője közölte: ez év december végéig 34 áruházukban lehet e szolgáltatáshoz hozzáférni.

A fogyasztóknak nem kell sem gázórát, sem csövet cserélniük, a gáz ugyanazon a vezetéken érkezik Magyarországra, mint amelyen Oroszország felől jön a lakosság többségét is ellátó energiahordozó. A gas.hu alapítója azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert azt Kazahsztánból kedvezőbb áron szerzi be, továbbá minimális személyzettel, és így költséggel működnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsony a hátrányos helyzetűek foglalkoztatottsága

Magyarországon az átlagos munkaképesek foglalkoztatása nem alacsonyabb, mint az Unióban, azonban a… Tovább olvasom