Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Több mint 100 vasúti kocsit újítanak fel az idén

A gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül idén 25 régi jármű újul meg, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is.
A MÁV-Start 2015-ben is folytatja személyszállító járműparkjának korszerűsítését: 106 elővárosi személykocsi mellett a gyorsvonati, távolsági vonatok 25 régi személykocsija is megújul - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

A MÁV-Start emlékeztet arra, hogy a budapesti elővárosi közlekedésben futó személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá. Ezek közül 150-nél új, fecske motívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. 2015-ben 106 elővárosi jármű kap hasonló megjelenést.

A gyorsvonati, távolsági vonatok személykocsijai közül idén 25 régi jármű újul meg, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is - olvasható a közleményben.

Ezzel egy időben több mint ötven, V43-as villanymozdony kap - a fecskemotívum mellett - a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is - közölte a cég.

A MÁV-Start a vasúti személykocsik megbízható működését rendszeres karbantartási és javítási munkálatokkal biztosítja, de ez - a napi 2700 vonat kiállításából adódó fokozott járműkihasználtság és a személykocsik magas életkora miatt - a komfortos utazáshoz már nem elegendő. Ezért folytatódik a járműfelújítási program; az átalakítások az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

A kocsikban kicserélik a padlóburkolatot, kopásálló üléshuzatokat tesznek a kocsikba, megjavítják az ablakkereteket és az ablakszigetelést, továbbá firkálások ellen védő réteggel kezelik a falakat. A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 kilométer/óra - közölte a vasúttársaság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga szerint a Tescók bezárása vállalati probléma

Azt mondta, kínos az, amikor ennek a felelősét nem a cég gazdálkodásában, hanem másokban kívánják… Tovább olvasom