Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Toborzó irodát nyitott a fővárosi rendőrség

Toborzó irodát nyitott szerdán a belvárosban a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az irodába bárki betérhet és megtudhatja, hogy milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy a jelentkezőből rendőr legyen. A fővárosi rendőrségség egyébként létszámhiánnyal küzd.
Hétköznaponként munkaidőben a belvárosi Molnár és Havas utca sarkán érdeklődhet ezentúl bárki a rendőrszakmáról, itt nyitott ugyanis toborzó irodát a BRFK. Az ott lévőktől szóban és írásban is lehet kapni tájékoztatást arról, hogy milyen feltételekkel lehet valakiből rendőr. Emellett az egyenruhások életét is bemutatják majd egy 10 perces kisfilm segítségével. Az irodát az V. kerületi polgármester ajánlotta fel ingyen - mondta a megnyitón Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya.

A toborzó iroda létrehozására azért volt szükség, mert a fővárosból jelenleg 1300 rendőr hiányzik, közülük 1000 a közterületről.

Tóth Gábor a létszámhiányt azzal indokolta, hogy Budapesten nagyon sok - 60 százalék - a vidéki rendőr, akik közül többen fél- vagy egy év után inkább hazamennek. Az új nyugdíjtörvény miatt is sokan leszereltek, ráadásul a fővárosban sokkal nagyobb nyomás nehezedik rájuk például az egyre szaporodó tüntetések miatt.

Tóth Gábor szerint a BRFK létszámhiányára a végleges megoldást azt jelentené, ha megfelelő lakhatási feltételeket tudnának biztosítani. Ezzel kapcsolatban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök korábban már felkérte a rendészeti minisztériumot, hogy dolgozzák ki a megvalósítás részleteit. Emellett az is megoldás lenne, ha több fővárosi, vagy Budapest környéki fiatal választaná a rendőri hivatást.

A főkapitány hangsúlyozta, hogy Budapest közbiztonsága a létszámhiány ellenére is megfelelő.

Olvasóink írták

 • 10. Talata Katalin 2008. július 26. 20:30
  „elég régi a cikk, de érdekelne, hogy van-e még lehetőség a rendőrségi toborzásban részt venni?”
 • 9. rendörgyülölő 2008. április 28. 14:04
  „Kedves Ny Péter. Mit vársz? ezeknek superman-félék kellenek! Én azért nem vagyok alkalmas mert nincs kisujjam.. Szerinted? Biztos gátol ez engem hogy meggumibotozzak embereket :D Szoval tegyél rá és kész”
 • 8. ny. Péter 2008. április 28. 13:47
  „Üdv.. Hát örültem volna ha lejjebb veszik az elvárásokat. A gimnáziumban rendészetet is tanultam , volt önvédelmem is. Mégse lehetek rendőr mert szintévesztő vagyok. Ezt gyogyitani nem lehet sajna és hiába lennék más jelentkezöknél jobb ha ez gátol. Nemértem egyszerüen mért hátrány ez hisz jogsim is lehet. Na ezek után ezt a foglalkozást elvetettem bár reménykedni lehet.”
 • 7. Kapuvári 2008. április 24. 17:49
  „Mindenki mehet rendőrnek!alacsony,kövér,magas,hülye,okos,szép,ronda,gazdag,szegény!40 kg-os remegőlábú varrónő, de ha van jó lesz a kövér is,majd beáll a rendőrkordonba, vagy megtanítják büntetni!”
 • 6. matriné 2008. április 24. 09:38
  „"mtt"! Szerintem Gyurcsány nem téged kért fel, ahhoz,hogy toborozz rendőröket (pajzsosnak) hanem egyik samecát! De arra sem kért fel senki, hogy ,ha nem tudsz a cikkhez hozzászólni ,akkr az olvasótársaid kritizáld! Igaz sok ember van közel az analfabétizmushoz ,főleg olyan aki knem értenek a politikai ráhatásokhoz a bűnüldözésben!”
 • 5. sony 2008. április 24. 07:50
  „Kedves Matriné, csak annyit fűznék az Ön írásaihoz, hogy nem kell mindenbe politikát keverni, mint ahogy azt Ön teszi, minden fórumon. Az én gyerekem is rendőr, vagy hivatásos szeretett volna lenni, de nem a politikai hovatartozás miatt nem lett azzá, ill. esett ki onnan. Egyszerűen arról van szó, hogy 2004.-ben EU-s tagok lettünk, ahol vannak támasztott követelmények, (ezekkel én sem értek egyet) ettől függetlenül ez van. Ez nem nyelv kérdése.......”
 • 4. sony 2008. április 24. 07:45
  „az én fiam közrendvédelmi szakon érettségizett a Bercsényibe. Az osztály 80%-a nem felelt meg a "követelményeknek". Ennyit erről. Magasság, súly, pszichológia. Utána meg törölheti a seggét az érettségijével, mert 4cm-rel kisebb mint kéne....
  Ez nem diszkrimináció, hogy attól ő rosszabb lenne hivatásosnak, ha alacsonyabb?”
 • 3. mtt 2008. április 24. 07:40
  „matriné, megkímélhetnéd az embertársaidat a fröcsögő politikai ökörségeidtől te aberrált vagy az tuti, minden cikkhez ilyen stílusban szólsz hozzá.... Nem hiszem el, hogy te nem ezen élvezel el....”
 • 2. matriné 2008. április 23. 21:04
  „Ha elégt nagy a nyelved és Gyurcsánypárti vagy felvesznek! De ha azonosító nélkül hajlandó vagy a békés polgárokat ütni- verni ,akkor méginkább felvesznek! Ha jelenteni tudsz, de kérdezni nem akkor is felvesznek! Ha nem ütöd az orrod a fönökeid üzleteibe ,akkor méginkább felvesznek! Neked nem kell "tandíjat fizetned" te csak szolgál és félj, és sí maszkot is kapsz a parancsuralomhoz!”
 • 1. Frankó Norbert 2008. április 23. 19:21
  „Jo napot kivánok. Engem érdekelne a rendőri hivatás,22 éves vagyok,érettségizet.büntettlen előéletű, csak az a problémám hogy vidéki vagyok. Ezt szeretném megkérdezni hogy aki vidéki az is jelenkezhet?, ÉS A TANULÁS AZ HOGY ZAJLIK? nappli vagy estin? és ha lehettne egy telefonszámot kérni amin lehet érdeklődni?
  Előre is köszönöm.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött az LB: a KEHI-jelentés nem nyilvános

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak a közigazgatás korszerűsítésével kapcsolatos jelentése nem… Tovább olvasom