Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Tűzszerészekkel vizsgáltatja át partjait Balatonlelle

A nyáron öt bombariasztás volt ezen a partszakaszon, s közülük kettő nem bizonyult vaklármának.
Balatonlelle önkormányzata október elsejétől 18-20 honvédségi tűzszerésszel átvizsgáltatja strandjainál a Balaton medrét, mert garantálni kívánja vendégeinek biztonságát - közölte Kenéz István, a város független polgármestere kedden.

Indoklásként utalt arra, hogy a nyáron öt bombariasztás volt ezen a partszakaszon, s közülük kettő nem bizonyult vaklármának.

Kenéz István elmondta: bár a korábbi években nem találtak robbanószerkezetet Balatonlelle partjainál, az idén az alacsony vízállás és a megváltozott áramlási viszonyok miatt megszaporodott a riasztások száma, ami a település lakosságát és vendégeit is érzékenyen érintette.

A probléma mielőbbi megoldásáért megkereste a honvédség illetékes parancsnokát és megállapodást kötött vele - tette hozzá a polgármester.

Közlése szerint a honvédségi tűzszerészek, akik mindössze szállást és ellátást kértek a munkájukért, három hét alatt tervezik átvizsgálni Balatonlelle két strandjának összesen mintegy két kilométer hosszú partvonalán a Balaton medrét, egészen a bójákig, átlagosan 300 méter szélességben, összesen 600 ezer négyzetméteren. Fémkereső detektoraik 30-50 centiméteres mélységig képesek jelezni minden fémtárgyat, amelytől mentesíteni kell a területet. A szakértők szerint nem valószínű, hogy bármilyen áramlás ennél mélyebbről felszínre hozhat nehéz fémtárgyakat.

Kenéz István kitért arra, hogy a képviselő-testület egyetértett a kezdeményezésével, és 500 ezer forintot megszavazott a tűzszerészek ellátására.

Olvasóink írták

  • 1. Emberségetavilágnak 2012. szeptember 26. 07:47
    „Márpedig a föld kidolgozza magából ami nem oda való.
    "Nesze Ember ez a te mocskod!"
    Az egész ország meg van szórva rendesen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházban kezelték Biszku Bélát

Azt nem tudni, hogy Biszku Béla miért és mennyi ideig volt kórházban a múlt héten. Tovább olvasom