Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Újratárgyalják a Wappler-ügyet

Hatályon kívül helyezte szerdán a Fővárosi Ítélőtábla a Pest megyei Bíróságnak a Szlávy-gyilkosság ügyében tavaly hozott ítéletét és a per újratárgyalásának helyszínéül a Heves megyei Bíróságot jelölte ki.
Wappler László vállalkozót 15 év, vádlott-társait 12, illetve 6 év szabadságvesztésre ítélte 2007. január 22-én a Pest megyei Bíróság. Szlávy Bulcsút, akit a "Balaton királyaként" is emlegettek, még 1997 nyarán ölték meg, de bebetonozott maradványait csak 2004. január 23-án találták meg a rendőrök.

A 2006. május elején kezdődött bűnperben a balatonalmádi Riviera Night Club volt vezetőjét, Wappler László vállalkozót azzal vádolták, hogy ő lövette agyon Szlávy Bulcsút. A gyilkosság hátterében álítólag a védelmi pénzek körüli elszámolási vita és az állhatott, hogy Szlávy erőszakoskodott Wappler barátnőjével. Wappler Lászlót akkor fogták el a nyomozók, amikor Budapesten egy II. kerületi garázsban éppen feltörte a betont. A cementtel feltöltött szerelőaknából ekkor kerültek elő Szlávy Bulcsú holttestének maradványai. Wappler mindvégig tagadott, azt mondta, azért betonozta be a holttestet, mert félt, hogy ráterelődhet a gyanú Szlávy megölése miatt.

A Fővárosi Ítélőtábla a tanúkihallgatásokkal kapcsolatos szabályok megsértése és megalapozatlanság miatt helyezte hatályon kívül az első fokú ítéletet. Nehrer Péter bíró részletes szóbeli indoklása szerint a szakértői vélemények sem támasztották alá kellően a vádat, és szerinte példátlan, hogy pszichológiai szakvéleményből vonjon le a bíróság a bűnösségre következtetéseket, ahogyan ezt a Pest megyei Bíróság tette. Wappler László és egyik vádlott-társa előzetes letartóztatásának fenntartását az Ítélőtábla szerdán elrendelte, de ez ellen a döntés ellen a védők és a vádlottak fellebbeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az apát vádolják a fia quad balesete miatt

Tíz hónap fogházbüntetésre ítélte szerdán a Zalaegerszegi Városi Bíróság azt a férfit, akinek 9 éves… Tovább olvasom