Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Vége a szmogriadónak

Budapesten nincs szükség a szmogriadó tájékoztatási fokozatának fenntartására - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
A tájékoztatás szerint az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra vonatkozó előrejelzése szerint  a szálló por koncentrációjának napi átlaga az egészségügyi határérték fölött, de általában a tájékoztatási küszöbérték alatt valószínű. A légszennyezőanyagok további feldúsulására nem kell számítani, a levegőminőség további kismértékű javulása valószínű.

A légszennyezettségi állapotot folyamatosan mérő műszerek ellenőrzött szombati adatai alapján - további javulás mellett - a kisméretű szállópor szintje öt mérőponton az egészségügyi határértéket sem érte el, hat esetben a tájékoztatási küszöbérték és az egészségügyi határérték közötti légszennyezettség alakult ki, míg Csepelen épp a tájékoztatási szint fölötti volt.

Fenti mérési eredmények alapján - a vonatkozó jogszabályok szerint - Tarlós István főpolgármester megszünteti a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. A városvezető köszönetet mondott azoknak a budapestieknek, akik felismerték a helyzet komolyságát, s autóhasználatukat korlátozva a közösségi közlekedést részesítették előnyben, továbbá az ipari pontforrások, kémények azon üzemeltetőinek, akik társadalmi felelősségvállalásuk megnyilvánulásaként önkéntesen csökkentették a helyhez kötött légszennyező pontforrásaik kibocsátását.

Budapest vezetése továbbra is számít a fővárosiak együttműködésére abban, hogy a szmoghelyzetek kialakulása, súlyosabb esetekben a korlátozó intézkedések bevezetése elkerülhető legyen - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lövöldözés egy bevásárlóközpont benzinkútjánál

A biztonságiak megpróbáltak feltartóztatni egy járművet, ekkor a menekülő autóból több lövést adtak… Tovább olvasom