Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Günzer Tamás pincészete

Günzer Tamás pincészete Villányban 45 hektáron gazdálkodik, és további 15-20 hektárról vásárol szőlőt.

Günzer Tamás: - Borászatunk Villányban helyezkedik el, Magyarország legdélebbi borvidékén. 45 hektáron gazdálkodunk, de további 15-20 hektárról vásárolunk még szőlőt. A következő fajtákkal foglalkozunk: Portugieser Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Merlot, Syrah, Pinot Noir (prémium), Pinot Noir (lazafürtű), Chardonnay, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Irsai Olivér.

Günzer Tamás
Günzer Tamás

- Csak minőségi, kizárólag eredetvédett borokat készítünk, klasszikus és prémium kategóriában. A prémium nagy vörösborokat 18-24 hónapig érleljük barrique hordókban. Vannak könnyedebb barrique érlelésű borok, ezeket általában 1 évig érleljük. Vannak abszolút kóracél tartályos borok, például a Portugieser a vörösborok esetében. A fehér-, rozéborok teljesen reduktívan készülnek, egy fehérbort készítünk 3 hónapos hordós érleléssel, ez pedig a Chardonnay. Pincészetünkben 2013-ban 250 ezer üveg bort palackoztunk, 2014-ben közel 300 ezret tervezünk.

- Állattenyésztő mérnök az eredeti szakmám. 1991-ben készítettem az első boromat, amely mindjárt aranyérmes lett, és erőt adott a tovább menetelhez. 2002 óta foglalkozom borászattal főállásban, azóta
elvégeztem a Villányi Borász Iskolában a borászképzést, okleveles borbíráló, sommelier tanfolyamot is. A Villányi Borrend választmányának tagja és fő pohárnoka vagyok.

Legfontosabb díjaink:

  • Francia borversenyen elért aranyérem 2007-es Mátyás cuveé (Bordó) 
  •  MONDIAL du MERLOT aranyérem. Legjobb Magyar merlot (ahol a világ öszszes merlot-ja versenyzett)
  • Vinagora 2010: 2 aranyérem, Pinot Noir (2008) Ördögárok Merlot (2007). Mind a két borfajta győztes, legmagasabb pontszámot kapták.
  • Magyar borok mestere címet kaptuk 2012-ben

A borászat filozófiája:
„Jót és még jobbat",
mindent a minőségért, nem szempont a mennyiség.
Kis terhelés, nagy minőség.
„A stílus mögött egy ember van, az ember
mögött egy élet van."
(Kosztolányi Dezső)

Vendégváró programok:
Lehetőség van pincészetünkben kóstolásra, étkezésre. Kemencében sült ételeink vannak (nyúl, kacsa, liba, csülök), amelyek helyben készülnek. Újdonság a pincészet életében a Bocor borcsalád, és ennek bemutatására Bocor-napokat szervezünk, ahol megismertetjük a borkedvelőkkel, kereskedőkkel magát a dűlőt, érlelés alatt álló borokat és a kész termékeket is.

Elérhetőségeink: info[]gunzertamas.hu, 06-30/385 0883, 06-30/217 7687, www.gunzertamas.hu

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Linbrunn Pincészet – Szép szőlőből szép borokat

A Linbrunn Pincészet Villányban 22 hektáron gazdálkodik. Tovább olvasom