Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

Bokros fellebbez a szaktárcánál

Csongrád - Szövetségesekre lelt a csongrádi kistérségben kikosarazott Bokros. Mint arról beszámoltunk, az önkormányzati miniszter, Varga Zoltán úgy döntött, az új község alakítására irányuló kezdeményezést nem terjeszti elő a köztársasági elnöknek.
A tárcavezető szerint a kezdeményezők nem tudták kellően alátámasztani, hogy az óvodai nevelés, az iskolai oktatás, az egészségügyi és a szociális ellátások színvonala nem csökkenne, ha önálló településsé válna a városrész. A bokrosiak már a levél kézhezvételekor jelezték: fellebbeznek.

A fellebbezést tegnap el is juttatták az önkormányzati minisztériumba, ahonnan a Fővárosi Bíróságra kerül az ügy. Ott szeptemberben születhet döntés, az önállósodásra vágyó városrész érdekeit addig egy budapesti ügyvédi iroda képviseli.

– Igyekeztünk minden kifogásolt feladatellátásra megoldást találni – mondta lapunknak Balogh János. Az önállósodási bizottság elnöke elárulta, két írásos és egy szóbeli megállapodás született partnereikkel. Az egyik ilyen nyilatkozat a szeged–csanádi egyházmegyétől származik, amelyben a püspökség vállalja, hogy akár már 2010 őszétől készek fenntartani a bokrosi óvodát és iskolát. Kiss-Rigó László püspök támogatásáért hálásak a bokrosiak, mint ahogy köszönettel tartoznak a kiskunfélegyházi kistérségi társulásnak is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárőr segített elfogni a csongrádi betörőt

Csongrád - Egy szolgálaton kívüli, helyi polgárőr segített a csongrádi rendőröknek elfogni azt a… Tovább olvasom