Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Bombával fenyegetőzött - most bocsánatot kérne

Csanytelek - Megbánta tettét az a csanyteleki férfi, aki szombatról vasárnapra virradóra azzal hívta fel a rendőrség segélykérő számát, hogy bombát robbant a csanyteleki iskola tornatermében, ahol éppen jótékonysági bált tartottak.
Az 57 éves egykori buszsofőrt kedden elfogták a rendőrök. A férfi elmondta lapunknak: azért fenyegetőzött, mert nem tudott pihenni a zaj miatt. Cselekedetéért két évet is kaphat.

Rendőrök vetettek véget szombat éjszaka a csanyteleki óvoda jótékonysági báljának, ugyanis hívást kaptak egy ismeretlen férfitól, aki azzal fenyegetőzött, hogy bombát robbant a rendezvénynek otthont adó csanyteleki iskola tornatermében. Szerencsére a báli vendégsereg már hazaindult, így csak a konyhai személyzetet és a szervezőket kellett kitessékelni, hogy a szakértők átvizsgálhassák az épületet. A bombakutatók nem találtak robbanószerkezetet, de folytatták az ügy felderítését, és kedden délután elfogták a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett.

– Ilyenre még nem volt példa Csanyteleken, és remélem, többé nem is fordul elő, mert rengeteg ember munkáját és szórakozását tehette volna tönkre a fenyegetőző, ha kicsit hamarabb telefonál – mondta lapunknak a 3000 lelket számláló falu polgármestere. Forgó Henrik is ott volt a bálon, de korábban hazament, így csak másnap szerzett tudomást a bombariadóról. A fenyegetőző kilétéről nem tudott mit mondani, de azt megjegyezte, hogy aki ilyen dologra képes, az megérdemelné a börtönbüntetést.

Akár erre is számíthat az 57 éves fenyegetőző. Ellene ugyanis közveszéllyel fenyegetés vétsége miatt indult büntetőeljárás, amit gyorsított eljárás keretében fejez be a nyomozóhatóság. Ügyében a bíróság akár 2 év szabadságvesztés büntetést is kiszabhat. A rendőrségi közleményben csak az szerepelt, hogy forró nyomon indultak el a nyomozók, és ennek köszönhető a gyors felderítés, de mi megtudtuk, hogy az elkövető saját mobiltelefonján hívta a 107-es segélykérő számot.

Nem tudott pihenni a zaj miatt - a szerző felvétele
Nem tudott pihenni a zaj miatt - a szerző felvétele

A falubeliek többsége hallott a kellemetlen esetről, de az általunk megkérdezettek egyike sem tudta pontosan, ki a tettes, csak találgattak. Sejtéseik viszont a Szent László utcába vezettek bennünket. A ház, amely csupán 150 méterre van az iskolától, üresnek tetszett, mert hiába kopogtunk az ablakokon, nem jött ki senki. Éppen a szomszédok felé vettük az irányt, amikor egy magas férfi lépett ki a házból.

– Igen, én fenyegetőztem bombával – ismerte el elsőre az egykori buszsofőr, aki azt kérte, nevét ne írjuk le az újságban. – Pénteken jöttem haza a szentesi kórházból, és nagyon fáradt voltam. Próbáltam szombat éjszaka is pihenni, de nem bírtam a zaj miatt. Fáradt voltam, és csak az jutott eszembe, hogy felhívom a rendőrséget. Azt mondtam nekik, bomba robban a tornateremben, majd letettem – mesélte a férfi, aki azt sem tudta, miféle rendezvényt tartanak az iskolában. Felvetésünkre, miszerint a helybeliek italos embernek ismerik, azt mondta, nem ivott szombat éjjel, fáradtsága miatt követte el ezt a hülyeséget. – Nagyon megbántam, amit tettem. Másoknak is azt tanácsolom, hogy inkább számoljanak el tízig, mielőtt meggondolatlan dolgot követnek el. A héten mindenképpen szeretnék időt szakítani rá, hogy személyesen is bocsánatot kérjek a bál szervezőitől – tette hozzá a férfi, aki enyhe büntetésre számít, mert egyrészt büntetlen előéletű, másrészt végig együttműködött a rendőrséggel.

Megszaporodott bombariadók

Az elmúlt három hónapban megszaporodtak a bombariadók Csongrád megyében. 2008 utolsó hónapjaiban Szegeden 9 alkalommal fenyegetőztek ismeretlenek bombarobbantással, idén eddig egyszer volt ilyenre példa. Vásárhelyen az új év napjaiban háromszor kellett kivonulniuk a rendőrség szakembereinek, de robbanószerkezetet - szerencsére - egyszer sem találtak. Az elkövetőket egyelőre nem tudta azonosítani a nyomozóhatóság.

Olvasóink írták

 • 9. sly1978 2009. február 09. 16:52
  „A családtagokat miért nem kérdezik meg?Az úr ugyanis nem egyedül lakik,lánya meg 2 unokája, veje és a felesége is ott lakik.”
 • 8. Sziti 2009. február 06. 21:54
  „Egyébként nem értek egyet az ilyen kekeckedőkkel,mert ha becsuk ajtót ablakot akkor ha fáradt bír aludni.”
 • 7. Sziti 2009. február 06. 21:43
  „Lehet,hogy csak annyit mondott, szüntessék meg ezt a zsivajt mert felrobbantom ezt a kócerájt.
  Ha így volt nem kell szószerint venni.
  Ilyet más is mondott már.
  Ahogy kuci mondaná: ez csak egy magánvélemény, nem kell vele egyetérteni.”
 • 6. LocalPt 2009. február 06. 15:02
  „Jó, de hát fáradt volt, meg zavarta a hangos zene, meg bocsánatot is akar kérni, meg együttműködő is. Akkor meg mi a probléma?”
 • 5. triniti 2009. február 06. 07:50
  „...és ezek az emberek köztünk élnek...

  Remélem lesz ideje elgondolkodni...”
 • 4. csutka 2009. február 05. 22:36
  „Nem tudom elhinni,hogy épeszű ember ilyet tesz.Véleményem szerint nem volt Ő egyedűl vele volt boriska is.”
 • 3. nyomdasz63 2009. február 05. 22:20
  „Ráb@szthat az idióta ! 1>bombariadó....2>saját mobil.....3> "kiéhezett" zsaruk az elmúlt hónapok riadói miatt !”
 • 2. KolompárRómeó 2009. február 05. 19:50
  „1. hozzászólás flexsnake 2009.02.05. 19:00:

  Na igen. Valamint aki milliárdokat lop, az háziőrizetben is dőzsölhet. Esetleg pénzügyminiszter lesz.”
 • 1. flexsnake 2009. február 05. 19:00
  „A megbánás még nem teszi meg nem történté. Minimálisan a kiürítés anyagi részére számíthat. De akár letöltendőt is kaphat ha ezzel példát kívánnak mutatni. Egyébként a füldugó olcsóbb. Nekem is van és még soha nem fenyegetőztem bombával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a csanyteleki bombával fenyegetőt

Csanytelek - Elfogta és gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a helyi férfit, aki vasárnapra virradó éjszaka a csanyteleki iskola tornatermének felrobbantásával fenyegetőzött. Tovább olvasom