Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Családi napot tartottak a csongrádi nagycsaládosok

Csongrád - A "BÖLCSŐ" Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete első alkalommal rendezte meg a gyermek- és családi napját a csongrádi Közösségi Házukban.
A tikkasztó meleg ellenére szép számmal érkeztek családok. Az egyesület minimális pénzből gazdálkodik, mégis sok ötletes, változatos programot kínáltak. Délután lezárták a Bercsényi utcát - a csongrádi polgárőrök közreműködésével-, itt "RC" Modell Autó bemutatót és kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők. Félelmetes sebességgel száguldoztak az úttesten a modellek. Bent, a Közösségi Házban arc- és testfestés volt, az udvaron focizhattak, gólyalábazhattak, különböző labdajátékokon és tréfás ügyességi versenyeken vehettek részt a gyerekek, illetve az anyukák és apukák is.

Családi napot tartottak a csongrádi nagycsaládosok - GALÉRIA

Az anyukák szögbeverő versenyen, az apukák krumpli pucoló gyorsasági versenyen mérték össze ügyességüket. Minden résztvevőt díjaztak egy-egy aprósággal. Aki nem ért el helyezést, az sem tért haza üres kézzel. Minden család sütött egy-egy tálca süteményt, vitt üdítőt, amit egy nagy asztalra kitettek és közösen fogyasztottak el, vidám hangulatban.

A "BÖLCSŐ" Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületének elnöke, Szabóné Juhász Tímea Tünde elmondta, hogy a Bercsényi utcai házat - amit a Piroska városi Idősek Egyesületével közösen használnak - ez év májusában vehették birtokba. Az egyesület 1991-ben alakult 15 családdal. Mára már több mint 150 családból áll. Csongrádon a legnagyobb taglétszámú egyesület.

Családi napot tartottak a csongrádi nagycsaládosok - GALÉRIA

Az egyesületnek évtizedek óta gondot okozott a helyhiány. Fogadóóráikat és a játszóházat a „Magyar Királyban" tartották eddig. Levélben felkeresték az összes képviselőt problémájukkal. Havasiné Marika képviselő asszony rögtön jelentkezett ötletével, a Bercsényi utcai házzal. Innentől felpörögtek az események. A testület megszavazta, így az egyesület megkapta 10 év használatra a Közösségi Házat, egy jelképes összegért. Sajnos a ház eléggé rossz állapotban volt, de az udvart már sikerült rendbe tenniük, de kívül és belül is jelentős felújításra szorul.
Mivel az önkormányzatnak - mint tulajdonosnak- sincs forrása a felújításra, ezért az egyesület pályázatot nyújtott be a festési munkálatokra. Folyamatosan figyelik a megjelenő új pályázatokat, hiszen nyílászáró cserére, aláfalazásra és még sok-sok mindenre lenne szükségük, hogy szebbé tudják varázsolni "új otthonukat". Az udvarra fából készült játszóteret szeretnének, melyhez keresik a támogatókat.

Családi napot tartottak a csongrádi nagycsaládosok - GALÉRIA

Július 14-én 16 órakor Kopjafa-avató lesz a Közösségi Ház udvarán, a néhai Szendi Horváth Edit tanítónő - aki az egyesület alapítója és vezetője volt - emlékére. Erre a rendezvényre több mint 200 vendéget várnak Erdélyből, Háromszék területéről, Vajdaságból, Felvidékről, Budapestről, Lakitelekről.

Sikeresen pályáztak buszos kirándulásokra is, így nyáron Szerbiába, Adára, valamint Gyulára mehetnek a családok. A Családi-és Gyereknap sikeres lebonyolításában rengeteg segítséget nyújtott Erősné Marika, Tarné Margitka, Vinczéné Marika, Sándor Valéria és Balog Pál."- mondta Szabóné Juhász Tímea Tünde az egyesület nemrég megválasztott elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád is szeretne szociális boltot

A megyében már csak három szociális bolt maradt életben, Csongrádon a nehézségek ellenére belevágnának az üzemeltetésbe. Tovább olvasom