Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

Diákpolgármester választás Csongrádon

Csongrád - Szoros eredménnyel született meg a döntés Csongrád Város Diákönkormányzata tisztújító ülésén, melyet az első alkalommal megrendezett Csongrádi Ifjúsági hétre időzítettek a fiatalok.
A szavazás végeredményeként diákpolgármesternek Halász Dánielt a Batsányi János Gimnázium tanulóját választották a küldöttek, aki mindössze két szavazattal előzte meg a korábban két cikluson keresztül ezt a tisztet betöltő elődjét, Zatkó Szilvesztert. Az alpolgármesteri tisztséget Sarusi-Kis Judit az Ének-Zene általános iskola tanulója nyerte el. Mindkét tisztségviselő régóta részt vesz a városi diákönkormányzat munkájában. 

A szavazás végeredményeként diákpolgármesternek Halász Dánielt a Batsányi János Gimnázium tanulóját választották a küldöttek.
A szavazás végeredményeként diákpolgármesternek Halász Dánielt a Batsányi János Gimnázium tanulóját választották a küldöttek.

Csongrádon immáron harmadik éve működik Diákönkormányzat. A jelöltek tavaly október óta e-mailben küldhették el pályázataikat. A Diákpolgármestert a városi középiskolák állították jelöltek közül, míg a két Diákalpolgármestert az általános iskolák 7.-8. osztályosai köréből jelölt tanulókból választották meg.

Minden iskolából két személy szavazhat, akik döntésüket a pályázatokban foglaltakra, és a jelöltek közéleti munkában nyújtott teljesítményére alapozták. Az esemény lebonyolításában és a szavazatok számolásában tanárok és a szavazáson rész nem vevő diákok vettek részt.

A megválasztott diákvezetők feladatai közé tartozik a tevékeny közreműködés a város közéletében, a diákság érdekképviselete, aktív segítség nyújtás a programok szervezésében és lebonyolításában. A DÖK munkáját a polgármesteri hivatal szervezi, és fogja össze, valamint minden oktatási intézmény aktívan segíti. A program nem titkolt célja az, hogy az így kiválasztott diákok felnőtt korukban is segítsék majd az önkormányzat munkáját - mondta Petrity Rudolfaz Önkormányzat Humánpolitikai Irodájának munkatársa.

Olvasóink írták

  • 1. pirosmedence 2012. március 30. 16:31
    „Lehet, jobban járnak vele, mint az igazival?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testületi ülés Csanyteleken

Pénteken 13 órakor kezdődik a testületi ülés a csanyteleki községházán. Tovább olvasom